С какво Кеворкян е толкова удобен някому та отново го активираха – с каква цел и задача го привикаха отново?

Кеворкян се върна на екрана. Той държеше връщането му да е триумфално и то непременно в държавната телевизия, където преди години се беше разпищолил като че му е бащиния, но ето, склони да се върне и в една частна телевизия. Разбира се, не може да се приеме версията, която ни пробутват: че ето, намерили се двама „смелчаци“ – ония двамата, как ги наричаха, опосумите де, все им забравям имената, как се казваха, Иван или Петкан и Стоян ли бяха?! – и турили звездата отново да засияе на медийния ни небосклон. Не е така. Явно Кеворкян на някой е удобен, твърде удобен и потребен. Затова го привикват: за услуга. Други не ги привикват и няма да ги извикат. Иво Инджев примерно. Или Иво Беров, да речем. Ясно защо: не че са недъгави, а са неудобни! У нас просперират само удобните…

Та тази връзка помествам и тук (първо го поместих във Фейсбук) твърдение на някой си човек, нарекъл се „Льольо“, който коментира по разни блогове и форуми, както и отзив на една гражданка по повдигнатия проблем; ето ги и двата лаконични коментари:

На всички ни е известно, че хора, които задават неудобни въпроси (или дават неудобни отговори на удобните въпроси), съвсем не се канят в никоя телевизия или радио. Защото дори и на живо предаването си има сценарий, който се спазва строго.

А както е известно Истината вирее в интернет – в блоговете. За съжаление средностатистическият Ганьо не знае що е интернет и дали туй нещо, интернетът, става за ядене – и затова се доверява на телевизиите.

Дарина Тодорова: Нищо ново под слънцето – че то кога ли са канили неудобните?! Ще им се развали подредената сламена къщичка. А не дай си Боже някой да се е промъкнал през цедилото следват много лоши дни за водещите. Я мъмрене, я порицание, я ще им клъцнат от заплатата, а най-лошото е, че може да ги пратят в забвение.

А що се отнася до Льольо – дал Господ, много са и хич не ми се нрави. Ако помислим не трябва да съдим Льольо за неговата доверчивост. Той гледа да има какво да яде всеки ден, да си плати тока, водата, да има дневни пари за децата и прочие куп други задължения, които нашите мили управници ни поднасят със сериозен анализ, че Брюксел иска така да бъде. Ами това е!

Така че Льольо си остава безмълвен, вечер пие една шльоковица, кара се с домочадието и пак се пули умно пред телевизора и псува ли, псува… Днес 11.09 ще има т.нар. изслушване пред Комисия и неправителствени организации на кандидатите за ВСС. Дали и там ще допуснат неудобните??

ЗАБЕЛЕЖКА: Та във вързка с горното ми се ще да поставя ето какъв един въпрос: С какво Кеворкян е толкова удобен някому та отново го активираха – с каква цел и задача го привикаха отново?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s