Относно референдума за АЕЦ-Белене Борисов танцува със Станишев страстно танго!

Срещнах на едно място във Фейсбук коментар на javorkal, въпреки краткостта си казващ една безспорна и твърде значима истина за разбирането на настоящата българска ситуация; поради което, за да я популяризирам, препостнах този коментар както във Фейсбук, така сега и в блога си – оглед да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ; ето тази мисъл както е във Фейсбук, където вече, прочее, е харесана от доста хора:

Относно референдума Борисов танцува със Станишев страстно танго! Две напред, една назад – и обратното! Току-виж след изборите ни спретнали една коалицийка – БСП и ГЕРБ!

И заедно ще запретнат ръкави да строят АЕЦ-Белене – и да „усвояват едни пари“, т.е. да крадат като невидели! (Ангел Грънчаров)

Точно днес се мислих подобно нещо. ГЕРБ и БСП са мястото, където политическата безпринципност се сливат в едно в името на ламтежа за власт. (Dimitar Stoyanov)

Аз бих казал, че БСП и ГЕРБ играят заедно един казачок, а не танго или валс, но както и да е – за думите няма да спорим… (Ангел Грънчаров)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s