Допуснахме в европейска България тодорживковата комунистическа номенклатура още да е водеща и да държи съдбините ни в ръцете си

Синчето на живковия (и жанвиденовия) министър на образованието проф. Илчо Димитров, принадлежащ в ония блажени комунистически времена към най-тесния „интелектуален“ кръжец на Людмила Живкова, та значи неговият син, именно сегашният ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Иван Илчев, главен организатор на „научната“ конференция в чест на „Незабравимата Людмила Живкова“, бил заявил: „Това е смешно. Ако някой има мнение за Людмила Живкова може да отиде на конференцията и да каже примерно: „Тя е създавала концлагери“. По думите му всеки има правото да отиде и да заяви публично, че Живкова „е зъл гений за България“.

Моят коментар на това комунистическо безочие е кратък: комунистите са непоправими и са си все същите, ако ще да се представят за какви ли не, за „модернисти“, за „академици“, за „авангардисти“, за „капиталисти“, за „империалисти“, за „мистици“, за лунатици дори, за каквито и да се представят, отзад, неотлъчно, ги следва и лъщи все същият им немит червен задник. Комунизмът в същината си е това: некадърност, аморалност, простащина и наглост на власт. Те, другарите, затова са така признателни на комунизма: щото тогава некадърниците, като се подмазваха на големците като Людмила Живкова и Иван Славков, пък и лично на правешкия простак и наглец Тодор Живков, направиха и кариера, и титли придобиха, и имоти, и в апартаменти в центъра на София се навряха, и по чужбина походиха, и на „аристократи“ се правиха, независимо, че още крият дядовите си цървули и бащините си каскети в скриновете, там, дето са им семейните реликви.

Това, че сме допуснали в уж европейска и свободна България тодорживковата комунистическа номенклатура във всички сфери на живота още да е водеща и да държи в ръцете си съдбините ни, е най-големият национален позор и прокобата на България. Добро няма да видим докато не изметем окончателно тая комунистическа измет, докато не поставим на мястото им тия наглеци! Тази е моята концепция. Не сме народ, щом търпим синът на Димитър Станишев, именно Серьожка Дмитрич, да е главен политически „лидер“ на европейска България, докато дъщерята на комунистическия милиционерски убиец Филип Боков да е шеф, представете си, на ЮНЕСКО, главен прокурор да ни е внукът на тодорживковия приближен Борис Велчев…, да продължавам ли още?!

Навсякъде, във всички области, дори в областта на културата, образованието, какво ли не продължават да колят и бесят синчетата и внуците на все ония същите комунистически сатрапи с каскетите, които дойдоха голи като пушки от планините, а после лапаха ли, лапаха, лапаха, лъгаха ли, лъгаха, лъгаха, крадоха ли, крадоха, крадоха и убиваха ли, убиваха, убиваха…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 мнения за “Допуснахме в европейска България тодорживковата комунистическа номенклатура още да е водеща и да държи съдбините ни в ръцете си

  1. Карл Маркс е смятал, че в революцианния холокост трябва да бъде унищожен „расовият боклук“. Идолът на Л. Живкова Рьорих изразява сходни идеи в своята „жива етика“: простолюдието са червеи, които безмилостно мачка колесницата на историята http://www.youtube.com/watch?v=_0pCSRF3PeM
    Рьорихи обявяват Ленин за махатма: http://www.youtube.com/watch?v=uhs2OQy51y4

  2. Г-н Грънчаров,чел ли сте книгата на комунистическия функционер и съветник на Живков и Л. Живкова,Чакъров???Прочетете я за да видите каков е казала Живкова за Съветския съюз.
    При това,няма специална „тодорживковска комунистическа номенклатура“,а просто комунистическа,да не би тази преди Живков да е била по-добра от тази ,когато той беше диктатор?

  3. Ако искаха да открият някаква истина, трябваше да извършат психоаналитичен прочит на творчеството на Живкова под формата на речи, идеи и културни паметници. Това вече ще е принос за самата наука, а не просто носталгично дрънкане, че е имало цяла „епоха на Людмила Живкова“ и др. Разбира се, това е невъзможно за конкретните хора, които участват в тази „конференция“, тъй като те нито имат способностите за това, нито могат да се дистанцират от собственото си минало, всъщност по моите бегли впечатления от списъка на „участниците“, те няма какво да кажат на новите поколения, защото може би сами не живеят в настоящето. Можеше да се направи конференция например за делото на Николай Генчев или в памет на Георги Бакалов и това е най-естественото за един университет. Крайно шокиращо е съвпадението във времето между тази проява, която е непосредствено свързана със СУ, а в много отношения СУ въобще е символ на учеността у нас, и духовната безпътица, която се възцари с управлението на ГЕРБ. Но може би съвпадението не е само във времето.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s