Боже, Боже, не им прощавай: те знаят какво правят!

Публикувам и в своя блог коментара на моя съгражданин Борис Тодоров, който той е написал в блога си по повод на „научната конференция“ в памет на „незабравимата Людмила Живкова“ и го е обнародвал под заглавието Люси Умното и интернационал-социал-цървул-прогресистите; правя това по една-единствена причина: съгласен съм с всяка една дума в този текст, което пък ме освобождава от задължението сам да пиша по същата тема, щото ме е страх да не излезе, че съм още по-рязък; и тъй, ето какво пише авторът:

Бях решил да не пиша за политика повече в този блог. И бях на път да удържа думата си на слабохарактерен и податлив на емоции сив човечец, ако не бях прочел няколко постинга тук, към които трябваше да съм студен като духът на Йордан Йотов та да не отговоря по достойнство на тъпоумните нагли и дебелооки авторчета, скрити зад никове и петолъчки.

Тръгнали другарите крипто-комунисти – тоест – комун. онанисти – помени да правят за Люси Умнотo, която приживе никой нормален човек у нас не понасяше. Па като захванали ония хвалби, като заредили онези дитиримби, като нагласили червената чалгия на ура, ще си помисли някой тийнейджър, че е била певица от ранга на Лейди Гага!

Малей, малей – йорданйотовата хубавица портрети на свако си Тодор – правешкия копанар носила, а Бойко Травестита чак няколко сълзи пролял от умилителни спомени за кака си Люси, на брат’чеда Иван булката…

Мила родна безродна картинка! И викам си тва добиче, Люси Умното де, с кво я помнят хората?

Питах един-двама съседи – освен, че е на правешкия копанар щерка друго никой не знаеше. Е, бай Петър си знаеше – голем челяк беше – вика: малце запецваше като говореше, ама кой си нема дефекти? Ти да не си без косури, а?

Не съм, ама и не съм искал да наследявам държава, я!

Ама направи световноисторически принос към българският народец – построи с народни пари камбанарии, за децата уж де.

Мислих, мислих, ама съм си пристрастен и стигнах до извода, че щерката на Правешкия копанар, ако тейко й не беше пръв партиен и държавен другар едва ли щеше да бъде нещо повече от начална учителка на половин щат в училището в Трудовец и до днес. Ама мен кой да ме брои – аз духом съм сред онези двайсетина увредени и пристрастени към истината и справедливостта студенти, освиркали и „осквернили“ светлата памет на това природно недоразумение. И мамицата им живкови мъдолизци – в деня на Св. Иван Рилски решили да празнуват!

Боже, Боже – не им прощавай – те знаят какво правят!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

10 мнения за “Боже, Боже, не им прощавай: те знаят какво правят!

 1. Ne e jasno kakvo ima protiv Liudmila avtora. Ne zastitavam , no sa nuzni fakti. Tja ne si e izbrala roditelite. Objasni povethe za nejnite polititheski i nauthni „postizenia’ i „prinosi“.

 2. Когато някой определи дадено събитие за реваншизъм(на комунистическия режим),използвайки името на даден човек,или комунистически функционер,той трябва да докаже,че този функционер е комунист по убеждения и действия,защитава комунистическите престъпления,проповядва комунистическия идиотизъм и бандитизъм( убийства и гонения),пише статии и книги за възхвала на комунистическото терористично движение,наречено партизанско,оправдава убийствата на невинни хора,затваряния,интернирания,,забрани,убийства и др. Никой не представи подобни прояви и речи на Людмила Живкова. Никъде тя не е казала нещо от рода на „Да живее комунизма,БКП и КПСС и великия,непобедимия и нерушимия Съветски Съюз“. Никъде не е агитирала пролетариите да се съединяват,никъде не е говорила за построяването на РСО и комунизма въобще Насочването й към далечни и непознати светове,религии,култури и други по същество е антикомунизъм в рамките на демагогията и насилието на комунистите. Тя може да е говорила безброй отнесени неща,но комунизъм не е пропагандирала,нито Маркс,нито Ленин и Сталин,нито Хрушчов и Маленков,нито Брежнев … Нито пък Димитров,Червенков,Югов…
  Тя е издигната съвсем не по фактора,че е голяма комунистка ,или много способен човек,а че е дъщеря на диктатора Живков. Сега пък противниците на конференцията се основават точно на същия фактор,че е дъщеря на диктатора,без да доакзват,че е комунистка. Което е същото на практика. Ако някой докаже,че Людмила Живкова е ортодоксален комунист,тогава изводът,че има реабилитация на комунистическия режим е адекватен. Но ако някой рпотестира само на основанието,че е дъщеря на диктатора,това е наивност първа категроия.

  Заедега никой не предоставя никаква комунистическа дейност на Л. Живкова. Може някой да я определи като не голя специалист ,или длъжностно лице,но като комунистка никой не я определя.Нито комунистите,нито антикомунистите.

 3. Стела,Л. Живкова дори не се прояви като политическа персона и политически функционер. Тогава нямаше никаква политика,значи априори тя не е била и не е могла да бъде политик. Както и останалите комунистически функционери., де да бяха всички комунисти като нея,комунистическия режим нямаше да е толквоа мръснишки. Сравнете я само с абсолютния комунист Александър Лилов. При това проф К. Янакиев я нарече ‘Другарката Живкова’. Което е недопустимо за починал човек. Починалия не може нито да е другар на някого,нито господин(госпожа). Щом като един професор не спазва тази етика,какво остава за другите. Иначе,антикомунистоическите му позиции са абсолюютно правилни и повече от обективни.

  Но неприемливо и неетично е някой да казва „аз съм интелектуалец“. Звучи по комунистически.А кой и по какви критерии определя някого за интелектуалец. Кой е минимума ,койкто да бъде прескочен от някого,че да бъде определн за интелекуалец…..??? Смешно и тъжно.

 4. Чета ЛЮБОМИРЕ, редовете Ви и недоумявям.Когато, не – за издигнатото интелектуално, а и за обикновеното ни гражданско, просто човешко, за средното ни
  статистично световно съзнание, ако си го представим, разбира се: е съвършено
  ясно ЗАЩО НЕ БИВА, ЗАЩО НЕ Е ДОПУСТИМО, ЗАЩО НЕ Е ОСНОВАТЕЛНО
  да се прави НАУЧНА СЕСИЯ ЗА КОЯТО ЩЕ ДА Е ЛИЧНОСТ ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО на
  комунистическия диктатор Тодор Живков, па макар тя да била и най-светлата, най-умната ли и най-културно-просветената личност на комунистическото котило,, най-видите ли, не ратуващата за комунизъм и не защитавала комунизма на баща си на Сталин и на Брежнев ли, па макар и да била се горката уклонила из дебрите
  на великите индийски философии и да почнала общуване с тях, вместо с великата
  християнска религия….
  Как така дъщерята на правешкия селяндур и хитрец не била политическата му
  реклама и подкрепа и не била политическия му функционер.
  Вие чувате ли се с какви басни и вятърничави неща ни заглавиквате, г-н Любомире.
  Вие осъзнавате ли се, нещастен български интелекте, какви ги дрънкате тук, без извинение или сте още на нивото на моите безкрайно мили, честни, почтени родители, лека им пръст и светла им памет! Партизански ятаци, с шестокласно образование, земеделци-комунисти на село,
  кравари и фабрични работници-комунисти в града, които си умряха праведни и твърдо вярващи в светлото комунистическо бъдеще, баща ми още в соца , а майка през 2001г. На тяхното ли информирано образователно-интелектно ниво се намирате, от началото, та до края на 20-тия век, че да вярвате в приказките за добрия комуно-социализъм, но за лошите: прости ли са били, некултурни ли, недоучили ли, по селско опростачени ли или по градски хитроумно-опошлени управници, май най-точното и близко до истината би било определението:
  по комунистически и по нацистки тежко, непоправимо и фатално заблудени и дълбоко нравствено осакатени от идеологията си управници.
  Създавани И САМОСЪЗДАВАЩИ СЕ НЕМИНУЕМО и НЕСПАСЯЕМО,, според гениалното прозрение на ОРУЕЛ в неговото произведение Животинската ферма
  от принципите и от ръководните начала на философията си.
  Я да намерите тази чудесна книжка и да я прочетете, г-н Любомире, та белким се поспрете някак да ни убеждавате, че видите ли, имало смисъл да се обсъждала личността на Людмила Живкова в днешното ни време, ако и тя да не била комунистка, като баща си и ако и тя да била „неголям специалист“, според някои, пък изглежда е великият и големият специалист на Бългалия по Тракийското изкуство, така ли е или и това не е г-не Любомире или е била великият администратор-реформатор на бащините си табиети ли…или и това не е ..
  Е, тогава кой пък толкова налага нейното обсъждане днес, да се запитаме.
  Ако това не е единствено и само: недопустимият, неоснователният,… и престъпният спрямо народа ни стремеж, защото е опростачващ го и държащ
  го в плен на басните и ветровете за комунизма: на нравствено и политически недоучилите “ учени“ от СУ, начело с ректора му, с тяхната носталгична, сладко-тъжна и много смехотворна… с тяхната Научна сесия за Людмила Живкова.
  На които още и много повече, отколкото на Вас, г-не Любомире, не върви и не прилича да се самозаблуждават, че не правят точно и именно ПОЛИТИКА с тази си никому потребна, а тъкво напротив зловредна и безпросветна „научна сесия“…
  Опитвайки се, но ретроградно, мракобесно , пък на това отгоре и недопустимо публично да ни внушават и да ни заблуждават, че комунизмът, видите ли, си е хубавото лице и светлия тюрбан на „незабравимата им“ Людмила…
  Защо ли си губя времето и силите да се занимавам с подобни на Вашите, г-не Любомире , отново без извинение: инфантилни възгледи…
  Ами пустото му сърце, като не изтрайва на неистини и на неправди…

  22.10.2012г. ВЛАДИМИР МАРИНОВ ПЕТКОВ-ТРАШОВ

 5. Г-н Трашов,Людмила Живкова никога не е е била учен и е пълен абсурд да се прави научна конфренция за нея в качеството на учен.
  Второ,Л. Живкова не е била политик,че да се говори,че тя е била фактор в политиката.
  Трето,Л. Живкова не е била създател на различни идиотски „теории“ в областта на комунистическата демагогия,която дори и антикомунистия наричат ‘комунистическа идеология“,дори „философия“.
  Четвърто,Лю Живкова никога не е прозовавала към социализми,комунизми,комунистически изстъпления и пр.
  Пето,Л. Живкова не е била дори ортодоксален комунистически пропагандатор.
  Шесто,Л. Живкова в своя служебен и приятелски кръг не е убеждавала никого в комунистическите дивотии.
  Седмо,Л. Живкова в качеството си на член на Политбюро извърши подвиг дори-косвен,но нешо от този род. Колко членове на Политбюро и ЦК не са се изявявали като съветски и комунистически пропагандатори.

  Л. Живквова може да бъде определяна като всякаква ,но като комунистка е невъзможно да бъде наречена.

 6. „… ЛИЧНОСТ ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО на
  комунистическия диктатор Тодор Живков, …“- Трашов

  Ето това е новокомунистическа пропаганда,наложена от комунистите и приета за чиста монета и от нормални хора,дори и от антикомунисти.

  Комунистическия режим(диктатура) съвсем не се оприличаваше само една личност и нейното „обкръжение“. Комунистическия режим се крепеше на десетки хиляди комунистически фумкционери-чисти убийаци,лъжци,насилници,гадове и пр.
  Не е Тодор Живков създателя на комунистическата дикатура,или т.нар. „режим на Живков“,а цялата банда на БКП(която въобще не е партия).
  Трето какво е това „обкръжение на Живков“.Какви са границите на тази „окръжност“. И после тези,извън „обкръжението на Живков“ да не се считат за крепители на режима и негови поредставители. Комунистическата власт в България се крепи само на „обкръжението на Живков“.комунистическите престъпления се извършваят само от предтсаителите на „обкръжението на Живков’,.а тези извън обкръжението са агнета и гълъбчета….Звучи ли Ви пртавдоподобно това.
  Четвърто,Л. Живкова била ли е в това „обкръжение на Живков“ и с какво е обогатила това „обкръжение“-думи,дела и пр.
  Пето,нали виждате ,че и сега дори комуниста-професор Иван Илчев по този начин определя „комунистическия режим“,той го персонализира,каквото прави новокомунистическата пропаганда.И излиза,че комунизма преди Живков е бил добър.Но идва Жвков на чело на комунистическата държава и нещата стават лоши.Българския комунизъм е създаден от Димитров,Коларов,Костов и други комунистически финкционери. Тримата са убити от Съветския Съюз. Да сте чул Живкова да се е възхищавала от тях и другите комунистически злодеи.Да сте чувал Л. Живкова да се е възхищавала от убисйствата след Девети-на Регентите,министрите,депутатите,съветниците,десетките хиляди убити българи???

  НЯМА КОМУНИСТ в БЪЛГАРИЯ,който да не се е въхищвавал от РЕПРЕСИИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ!!!!!!

  Г-н Трашов,дайте да видим подобни възхищения у Л.Живкова?

  Да,Людмила Живкова беще дъщеря на комунистическия диктатор-убиец Тодор Живков,но няма засега никакви следи,че тя е подкрепяла неговите диктаторски и престъпни действия. Той нарежда да бъде убит Георги Марков,а дъщеря му чете в Лондон неговите есета. Има ли разлика Г-н Трашов межди двамата. А в Москва е чела безброй произведения на Самиздат. Това ли е комунистката Л. Живкова,да чете антикомунистическа литература. Тук за един виц или притежание на внесените „Задочни репортажи за България на Г. Марков вкарваха в затвора,не ги ли помните тези неща. Цяла комунистическа България ликуваше към БКП ,КПСС,СССР,към делото на Ленин и Сталин, Димитров и Живков(бща й),а Людмила Живкова (дъщерята на Живков)казва ,че „Съветския Съюз е най-нецивилизованата страна в света…“.която е осъществила пълна зависисмост над Бългаия. Това ли е „комунистката Людмила“.

  Комунистическа България се бори за строителството на комунизма,писателите и поетите „творят“ по „принципа“ в изкуството-социалистическия реализъм,а „комунистката Живкова“ говри за индийци,японци,Рьорих и др. Двамата художници Рьорих ен се споманваха в Съветския Съюз,а „комунистката Людмила“ се среща с тях.Пък и с американския президент. И всичко това какво говори?

  Людмила Живкова не смятала комунзима за нормално,човешко дело(кауза) и никога не го е пропагандирала.

  Да,такава среща-конференция е съвсем неадекватна и неуместна в СУ. В това спор няма.

 7. „Как така дъщерята на правешкия селяндур и хитрец не била политическата му
  реклама и подкрепа и не била политическия му функционер.“-Трашов

  1. Определянето на комунистическия диктатор Тодор Живков като селяндур и хитрец съвсем не са фактори за неговта диктатура. Нима Трайчо костов като е софиянец не е бил диктатор и убиец?
  2. Никой нормален човек в света не считаше ,че дъщерята (или сина) на един комунистически диктатор подкрепя политически баща си пред света. Светлана Алилуйева и тя ли подкрепяше совя баща-дикатор,та избяга в САЩ
  3. Точно обратното,наблюдателите на Запад забелязваха,че дъщерята на дикататора се различава от него и съветските му господари.
  4. Политическа реклама на който и да е дикатор е невъзможна.той затова е дикаттор,защото не се влияе от никого,само от съветските болшевики,които са го поставили на това място-за да бъде диктатор.Както и тези диктатори преди него.

 8. „Вие чувате ли се с какви басни и вятърничави неща ни заглавиквате, г-н Любомире.
  Вие осъзнавате ли се, нещастен български интелекте, какви ги дрънкате тук, без извинение или сте още на нивото на моите безкрайно мили, честни, почтени родители, лека им пръст и светла им памет! Партизански ятаци, с шестокласно образование, земеделци-комунисти на село“

  Г-на Трашов,какво трявба да означава този пасаж. каква връзка с конференцията имат вашите родители,при това покойници и техните убеждения.

 9. „според гениалното прозрение на ОРУЕЛ в неговото произведение Животинската ферма“-Трашов

  Когато Людмила Живкова е чела тази книга,Вие Г-н Трашов не сте и чул за нея и найния автор.И съвсем не е била апологет на книгата.А е била убедена в правотата на автора.

 10. „Защо ли си губя времето и силите да се занимавам с подобни на Вашите, г-не Любомире , отново без извинение: инфантилни възгледи…“-Г-н Трашов

  Уважаеми Г-н Трашов,аз никъде не съм изразявал мои възгледи,а само припомних някои факти за Людмила Живкова…
  При това,в спорове само комунистическите мерзавци обиждат( и убиват допри),Вие от тяхното котило ли сте?

  Аз не бих си позволил да ВЕи опредлям като инфалнтил,дори с една дума да не се съгласите от моите коментари.Въпрос на възпитание,нали,не всички са трака добре възпитани както комунистическите мерзавци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s