Прочетено в Мрежата – и впечатлило ме по някакъв начин

Гледах сега по БНТ за полското икономическо чудо; поляците ни посъветваха да инвестираме в образование, не в асфалт – дали чорбаджиите гледат БНТ? (Ивайло Зартов)

И излиза, че Костов и ДСБ не затъват в небитието, както на мнозина се иска, заради верността на заклетите костовисти, макар и това да го има, нито заради подмолни хватки на Костов, макар и това да го има, нито заради някаква негови користни сметки, макар и това да го има, нито заради тайната поддръжка от съмнителни кръгове (е, това вече едва ли може да го има), а заради друга една, съвсем изненадваща причина.

Костов се занимава с една непривична, неочаквана и неприсъща за един български политик дейност: занимава се с политика.

И няма нито един, ама наистина нито един политик в България, който да прави същото. (Tatyana Koleva, Фенове на сините)

Партия, чието управление допуска реабилитация на Живковизма, не може да е дясна партия. (Ivan Kostov)

„Не трябва да се безпокоите от това, че децата не винаги ви слушат, обезпокоителното е, че винаги ви наблюдават.” (Робърт Фулам, цит. от Lazarina Kozarova)

На проведения референдум с дълго обсъждания въпрос „Подкрепяте ли гравитацията чрез изграждане на сгради отдолу нагоре“, само 25 % гласуваха с „Да“. Извадката е от 100 процента преброени бюлетини. (Цит. от Ralitza Kovacheva)

Подкрепям Референдум за космодрум в Полски Тръмбеш и за психодиспансер с доктори-футболисти и пилоти на правителствени самолети в Банкя, заграден с мрежа и бодлива тел. Да си риткат заедно по полянките и ядат филиите с мас. (Лила Кара)

Мафиоти от всички страни, съединявайте се! Отнася се за Берлускони, Бойко, Путин… (Белчо Дончев)

Иван Костов е най-непреходното нещо на прехода. Освен самия преход, де :))) (Ralitza Kovacheva)

През 50-те години в Гърция се създава 30 членна комисия с цел да бъде пресушено едно езеро. Тази комисия съществува и до днес, през 2012 г., въпреки че езерото е пресушено преди 50 г… (Stoyan Mihalev)

С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума. Мисъл на американския Бойко Борисов, именно Ал Капоне!!! 🙂 (Взето от Тодор Георгиев)

На 6 Декември ще отбележим 25 годишнината от знаковата реч на 40-тия US-президент Роналд Рейгън пред Бранденбургската порта, който по изключително силен начин допринася за възобновяването на трансатлантическите ни отношения и за обединението на разделена Германия и на демократична Европа.

Да си припомним знаменития призив на Рейгън към Горбачов, който целия демократичен свят с признателност запомни:

„Mr. Gorbachev, open this gate. Mr. Gorbachev, tear down this wall!“.

”Г-н Горбачов, отворете тази порта. Г-н Горбачов, съборете тази стена!”. (Цит. по Stoyan Dermendjiev)

Помолих Бог за сила, а Той ми даде трудности – за да ме направи по-силен… (Цит. от Калоян Станков)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s