Т.н. „радикални ислямисти“ са също толкова опасни колкото и техните събратя, именно нашенските „националисти“ и патриотари

Г-н Петко Симеонов е споделил връзка към публикация в един ченгесарски вестник под заглавие Раздават тайно антибългарска книга в Родопите и е написал обезспокоителен коментар, на който счетох за нужно да отговоря. Ето неговия коментар, след това моята бележка за това що е „национализъм“, а след това предавам основното, най-интересното от разразилата се по този повод дискусия:

Не е само радикалния ислям. Разцеплението сред нацията върви по няколко направления – дебългаризиране на помаците; платеното хейтърство в Мрежата; отричането на държавата поради глупост или от интерес; създаване на атмосфера поощряваща емиграцията; непрекъсната атака срещу институциите, а не срещу конкретни чиновници; препятствия пред циганската интеграция; отказ на партиите да работят за националния интегритет; рушене, изопачаване и принизяване на миналото; обявяване на национализма за зло от разни неправителствени организации и медии, и поощрения на онези, които със слово и действия го доказват…

Живеем в свободна страна, можете да тъпчете себе си, както прави Реджепов на родния си език, и току виж от някъде ви платили и потупали по рамото за това. А можете с воля и ум да укрепвате себе си, нашата общност и държава. (Петко Симеонов)

Аз пък продължавам да си мисля, че „национализмът“ и патриотарството за последното убежище на комунизма и ченгесарството – и начинът комунизмът да се увековечи чрез разпалването на междунационални конфликти… чрез противопоставяне на хората от различни етноси… (Ангел Грънчаров)

Kristina Krysteva: Ще раздават, като сме пропуснали да ограмотим БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ в Родопите… навреме!

Peter Patrikov: Бла бла. Комунизмът и ченгесарството са ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ. Глобалиски, по новому.

Kristina Krysteva: Интернационалът е за Париите… презрени, за силите на ГЛАДА. И в това имаше Идеализъм. В конкретния случай, с така нар. „помаци“ става дума за ислямизъм и инвазия срещу националния идентитет на България.

Peter Patrikov: Тъй, де, ама Грънчаров пак гледа да изкара националистите виновни за тия сепаратисти.

Kristina Krysteva: Прав си, както винаги.

Бойчо Бочев: Aбе, г-н Грънчаров, какви междунациолни конфликти, какво различни етноси – става въпрос за българи-мохамедани. Напротив- много по крути мерки трябват за всеки опит да се разделят хората като на някой се внушва, че са различни. В Босна се клаха сърби мюсюлмани и сърби – християни. Цялото българско общество и институции трябва да положат всички мерки срещу тези процеси. С твърда ръка. Дори някои действия да не са харесат на евробюрократите или мекеретата на Сорос. Достатъчно парчета са късани от българскта нация.

Ангел Грънчаров: Да не се признават естествено съществуващите различия между индивидите и групите (етносите), да се потискат тия различия, да се роптае срещу раз-личността е основен признак на комунистическото и на комуноидното (тотализиращото) „мислене“… Некомунистите се познават по това, че признават различията между индивидите и групите за нещо най-естествено – и като добра основа за това да се съизмерваме благодарение на личностите и на различията си, а също и, в крайна сметка, да провеждаме на дело европейския девиз „Единство в многообразието“… Признак за неевропейскост – т.е. за най-дива азиатщина! – е именно толкова дивата ненавист срещу различията, раз-личностите, независимо в какви форми и сфери се проявяват те…

Kristina Krysteva: Абе то ние и Македония „признахме“, ама кел файда! Докато едни си играят на „признаване“ други са се заиграли с доста опасни за националното статукво „разделителни“игрички. „Разделяй и владей“ е принцип, работещ не от вчера…

Peter Patrikov: Добре, бе Грънчаров. Хайде да сложим графа „етнос“, графа „религия“, графа „сексуална ориентация“ в документите за самоличност. След като раз-личните искат да са различни, нека да се легитимират с това. Кафа от тарикати.

Kristina Krysteva: Що се отнася до „помаците“ – първо им внущиха, че са „мюсюлмани“ (мнооого важно!), а после почнаха да им „внушават“, че трябва да говорят… турски. А те са БЪЛГАРИ!

Бойчо Бочев: Между група и етнос има доста различия – група фенове на ЦСКА не ги прави етнос, в случая не става въпрос за индивидуални свободи, а за групови. През последните години поради безхаберието на управлящите се правят опити за внос на определено, небългарско самосъзнание. Тези хора са живяли мнго години с определени виждания, разбирания, отношения и сега се правят опити, които и могат да успеят. Най-лесно се манипулират бедните хора. Значи ли аз, по произход от Родопите, християнин, да гледам на мюсюлманите като нещо резлично, като облщност. Още повече като знаем, че те са били христнияни от 9 век и през 17 – 18 – 19век и станали мюсюлмани било поради насилие, било поради келепира. Не се знае кое е доминиращото. Текат много опасни процеси, които са внос. Те на са продукт на саморазвитие на това население. Първо гърците опитаха да правят помашка нация.

Kristina Krysteva: Ако бяха им посочили навреме „европейския“ път на България, намаше да се футят в ПОТУРИ и да се увиват в забрадки (или каквото са там)… Тези признаци на… незнамкакво си далеч не са „европейски“!!! Много „стожери“на ЕВРОИДИОТИЗМА се навъдиха… Докато България загива!

Ангел Грънчаров: Всеки сам решава какъв е. Българин, циганин, грък, турчин… Има свещено човешко право на самоопределение. Ненакърнимо! Не някой друг ще ми решава какъв съм аз, не някой ще ме принуждава да бъда такъв или онакъв, единствено аз решавам сам какъв съм! Тази е истината. Колкото и да е неудобна за комунисто-комуноидите, тази е истината. Запитайте се обаче да си отговорите защо тия хора са поставени в такива условия, че дръзват да се отказват от своя род и народ?! Аз обаче смятам, че кръвта вода не става. Тъй че „право на свободен избор на нация“ е бошлаф-работа. Забелязал съм, че обикновено „националисти“ стават хора с крайно дефицитни умствени способности: не бойте се бе, идиотофили, няма да се загуби българщината! Така не стават тия работи. Егати българщината, ако е толкова лесно да се загуби…

Kristina Krysteva: Лесно е, когато се извършва подривна дейност… от „еврохуманоиди“ и толерасти.

Ангел Грънчаров: „Подривна дейност“ – поне се погрижете милиционерската си терминология да промените малко от малко 🙂

Peter Patrikov: Тактиката на глобалистите е елементарна – трябва да се разбият нациите на раз-лични за да може от тях да се създаде общата европейска нация. Същата тактика както на комунистите-интернационалисти едно време, дето продадоха Македония. Няма народ, има пролетариат. Бла – бла! Няма човешко право на самоопределение. Това е фантазия. Твоето име, Грънчаров, не си го определил сам, а са ти го дали твоите родители и с това са те определили. Комунистите навремето усетиха проблема с имената и определянето и започнаха да задължават вместо фамилно име, да се взема дядовото име. Сега чакам същата идея от глобалистчетата.

Kristina Krysteva: Голеееми ГРЪНЦИ! Голямогрънчарска „терминология“… пустословие и празна риторика. Бла-бла „европеизъм“ или… „ЕВРОИДИОТИЗЪМ“! И милиционерска терминология не съществува. Днес милиционерите са новите „граждани“ за „европейско развитие“.

Ангел Грънчаров: Интересно е, че за най-големи „патриоти“ сред нас се представят хора с очевидни, и то твърде тежки психични отклонения 🙂 Избиват си комплексите по линия на личностната непълноценност. Оня, който не е личност, който като личност изобщо не струва, няма друг избор, освен да се тупка по космясалите гърди и френетично да крещи: „Булгар! Булгар!“ 🙂

Peter Patrikov: Глобал, глобал! 🙂

Ангел Грънчаров: За нормалните хора с таланти и чувство за достойнство личността, не националната принадлежност е най-важното…

Kristina Krysteva: Хахаха… щото те пък „личностите“ у нас едни АВТОРИТЕТИ… мани, мани… А патриотизмът съществува само когато е изстрадан, не предпоставен… като „европейското развитие“ на… Мичуринската тиква!

Ангел Грънчаров: Тъй наречения „антиглобализъм“ пък е творение на лабораториите на КГБ, което спрямо България има една линия и стратегия: да втълпи на най-малоумните и наивните сред нас, че ние с руснаците „сме един народ и една държава“, т.е. да ликвидират националната независимост и свободата на България, превръщайки ни в Задунайская губерния на Руската империя. Български национализъм у нас фактически няма, има само руски шовинизъм и руски империализъм, преоблечен в някави фалшиви „националистични“ дрипи и парцали. Та нали същите тия не престават да тръбят, че „българският патриотизъм“ у нас се мерел с… любовта към СССР и Русия!

Kristina Krysteva: Глупости! У нас царства русофобията, благодарение на такива като вас! И за сметка на това – радикалният ИСЛЯМ!

Peter Patrikov: Кат Европа няма втора
тъй могъща на света;
тя е нашата подпора,
тя е нашта висота! 🙂

Бойчо Бочев: Новия Вазов. В нея е хляба и топора…

Peter Patrikov: Петко Славейков 🙂

Kristina Krysteva: Хахаха…

Бойчо Бочев: Прав си, Петер, протоворечива личност е бил дедо Славейков, величае Русия, а нас обяви че не сме народ, а мърша. Колко прилича на някой днешни „интелектуалци“…

Ангел Грънчаров: Г-жо Кръстева, прекалено много сте заблудена… живеете в измислен, фантастичен свят: и къде видяхте това че у нас господствала „русофобията“?! Отворете първата попаднала Ви читанка за първолаците и ще се убедите, че истината е точно противоположна на това, което Ви се чини…

Kristina Krysteva: Да не навлизаме в дебрите на БГ образованието по-добре. „Ако би бегали… да мрем по-добре!“

Ангел Грънчаров: Не става дума за образование, става дума за манталитет, за коварен стереотип…

Rumen Dimitrov: Интересно мислене? Никой не оценява обстановката и не взема решение, какви са вариантите за ситуацията? Явно е нужно противодействие! НК не стига!Друга версия е анти-българската да изчакаме и да последваме Босна! Двата варианта са налице! Може би има и други, но не ми се мисли.

Ангел Грънчаров: Тук е водоразделът между комунизъм (национализъм, сиреч, национал-социализъм) и модерно европейско мислене: или си за личността, т.е. или за теб личността, индивидът и индивидуалността за теб е най-важното и ценното, или пък за теб най-важното са разните му там обезчовечени тоталности („нация“, „народ“, „класа“, „партия“, „пролетариат“ и т.н.). Тук минава границата. Водоразделът е тук. Между Европа и Средна Азия, между европейското и средно-азиатското (и руско-путинистичното)…

А ако пък в другия човек, независимо от всички различия между нас виждаме най-вече личността, ако личностното излезе на преден план, то едва на тази основа са възможни здрави и дълготрайни ЧОВЕШКИ отношения, примерно добросъседство, търпимост, разбиране, зачитане на различията, на свободата, достойнството на другия и пр. Ако на преден план излязат и се хипостазират „груповите“ или „колективните“ различия като водещи, примерно националните, ако зациклим върху тях, ако човешкото и личностното изчезнат, на тази основа са възможни само конфликти, кланета и прочие ужасии – и тогава вече нищо не може да ни спаси, та отново да възтържествува човешкото, човечността.

Ето защо спрямо разпалването на междунационални конфликти, по отношение на яростното разпалване на ненавист между народите не може да има никаква толерантност; това е опасна игра с огъня. Толерантността срещу нетолерантните е крайно глупаво и опасно при това нещо…

Т.н. „ислямски фундаменталисти“ или „радикални ислямисти“ са също толкова опасни колкото и техните събратя, именно нашенските „националисти“ и патриотари, на които и окото им няма да мигне да предизвикат разпалване на тлеещата ненавист и дори „кръвопускане“… така виждам нещата аз…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 мнения за “Т.н. „радикални ислямисти“ са също толкова опасни колкото и техните събратя, именно нашенските „националисти“ и патриотари

 1. Еееее, браво и поздравления за Ангел Грънчаров, и слепият вижда и глухият чува, как тъпите български нацисти са гракнали като гарвани и чакали срещу един истинки човек и то отгоре на това не-Помак, дръзнал така смело да им каже истинита за фашисткото мислене на по-голяма част от българските лъжепатриоти!!!!!!

 2. Един истински български патриот като Грънчаров, да каже нещо свястно за проблема на държавата, в която големият проблем не са помаците, а самите български мутри, фашистите, милиционерите-комунисти и лъже-националстите.
  Тръгнала да винят най-големите и мирни бачкатори в държавата – помаците, все те им били виновни.
  Докъде я докарахме тази бандитска държава, да се търсят виновници в най-истинските хора на България!

  • За съжаление сте прав, че няма адекватна оценка на ситуацията и тя е опасна, затова, че се раздават заплахи, обвинения, а не се разговаря човешки. Този постинг не е най удачното място, Всеки иска да направи добро… а става все по късно и по лошо. По добре е ГЕРБ да си подадат оставката и да се избере нов парламент на датата на референдума, който е обречен на провал. Заради всичко казано по горе…

 3. Не са ти от ранга и от умственото ниво, нито на културата, ЛЪЧО, тези „личности“,
  дето си се захванал да ги ограмотяваш, да ги обез-олигофренчваш , да ги декомунизи
  раш,, денацизираш,, да ги детоталитазираш, а накратко да ги облагородяваш.
  От всяко дърво свирка не става.Както си го е право казал народът.Нали така.
  Как и защо ли ще им обясняваш на тези безличници, що е това ЛИЧНОСТ и има ли тя почва у нас, когато на тях и на твоята директорка в ПГЕЕ-Пловдив, между впрочем – им липсват първите седем годинки от художественото им , от нравствено-
  доброто им и от хуманитарното им светогледно обучение, заменено от гнилите
  и доказани мракобесни комуно-социални тъпотии, зли от, корена си и исторически доказани, че са унищожителни ЧОВЕШКАТА СЪЩНОСТ И ЛИЧНОСТ – възгледи.
  Раково впити в подобни „личности“, разяждащи и разядащи ги, но и нямащи лек.
  Ако ще и самият АЗЪ РУМЕН БЪРЦОВ , да се опълчи срещу този им злокачествен
  рак и да имал ли, че нещо недоразбах от неговите май хвалбички! 🙂 – лек срещу него.
  Светъл ден на добре имунизираните и на незаразените, и по-лека смърт на обречените.Все пак сме хора, джанъм.
  Няма да се уморя да им повтарям, ако имат все още тук -там нещо здраво по духовната си плът – да ме чуят: начален лек за вас , о, тъй обречени! би било прочитането ви И на гениалната книжка от ОРУЕЛ: Животинската ферма..Ако трябва и няколко пъти, че да хване дикиш., т.е. да се получи основателен лечебен ефект:).

  • Не напразно Хайтов казваше, че, то от всяко дърво свирка не става, а вече и дърво за огрев- също , само пънове и чукани… авторът иска да ги съживи, разлисти и да залеси отново мястото, но с пънове не става

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s