Обществено събитие: Презареждане: след всяка катастрофа идва Иван Костов да стартира новото начало

Презареждане: След всяка катастрофа идва Иван Костов да стартира новото начало

Обществено събитие · От Dobri Bozhilov

21 декември 2012 г., 17:00

Площадът на демокрацията – пред Храм-Паметник „Св.Ал.Невски“

Национална среща (самоорганизираща се отдолу-нагоре) в подкрепа на Иван Костов и възраждането на България след катастрофалното управление на Бойко Борисов и правителството на глупостта.

Dobri Bozhilov: Пуснах следното заявление в Общината през Виртуалното деловодство:

Уважаема г-жо Фандъкова,

Група граждани, самоорганизираща се през Фейсбук, възнамерява да проведе национална среща на 21.12.2012 г. от 17:00 ч. пред „Храм-паметник Свети Александър Невски“. В съответствие със закона за събранията, митингите и манифестациите, Ви уведомяваме в установения срок за това си намерение. Ето и страницата на събитието.

Групата се състои от поддръжници и симпатизанти на Иван Костов, а надсловът на събитието е:

„Презареждане: След всяка катастрофа идва Иван Костов да стартира новото начало“

Групата не е обвързана с Политическа партия „Демократи за силна България“, и не я ангажира с нищо. Възможно е членове на партията да присъстват, но самата инициатива е гражданска, отделна от партията. Доколкото избирателите на Иван Костов са възпитани и културни хора, не се очакват проблеми или ексцесии. Ако все пак прецените, че съществува риск от такива, можете да осигурите необходимото полицейско присъствие. Ние уважаваме полицаите, и ще се радваме и те да участват в срещата ни.

Държим сериозно както на датата на протеста, така и на мястото. Датата символизира края на старата прогнила обществена система. А мястото винаги е символизирало началото на промени срещу всякакви авторитарни или самозабравили се управляващи. В случай, че по някаква причина забраните ползването на „площада на демокрацията“, ще бъде избрано друго място с подобно символно значение – напр. градинката пред „Кристал“. Ние държим на символите, които винаги са ценни в трудни за демокрацията времена.

С уважение и поздрави към Вас, но и към Началника Ви, за да не се почувства пренебрегнат: Добри Божилов (от името на следващото парламентарно, общинско и настоящото цялостно обществено мнозинство)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

3 мнения за “Обществено събитие: Презареждане: след всяка катастрофа идва Иван Костов да стартира новото начало

 1. Ако някои хора имат срам, то никога не биха се показвали пред обществеността. Лошото е че у тях такива чувства като срам, не съществуват, а думи като морал и етика те въобще не признават. Главно се разчита на затъпялото българско население, което не може да помни и на всичкото отгоре е застаряващо и леко или много склерозиращо, като в т.ч. слагам и доста млади хора. Нима тези така наречени „моралисти“ на новото време са забравили, че България от 1990 г. до днес са напуснали около два милиона млади българи, по – голямата част от които българска интелигенция. Малко се отклоних от това което искам да кажа, а то е, че Иван Костов е лайнар. За обосновка на онези, които са облагодетелствани по – някакъв или друг начин от неговото управление:
  1. Жан Виденов беше просто една пионка в ръцете на опитните номенклатурни кадри, които знаеха как да играят.
  2. След посочения господин по времето на една от най-големите икономически кризи в БГ дойде Иван Костов, уж за да спаси България, а всъщност, за да изпълни плана или поръчението по-точно на горепосочените господа, пардон другари.
  3. Колко добре действащи предприятия в края на 1989 г., бяха умишлено доведени до фалит, от ей тия същите визирани по-горе „демократи“ и проданени, извинявам се приватизирани за жълти стотинки от разни никому непознати люде.
  4. Е ами същите непознати люде се отблагодаряваха доста добре с куфарчета на определени хора, те затова и някои са милионери.
  Със здраве, и знам че някои достопочтени надъхани и мазни червени комуняги няма да ме разберат.
  П.С. Наистина щях да си издрайфам червата, и не можах да прочета цялата статия за оня лайняр дето възхвалявал бащицата на нацията. Какво перо, какво изразяване.

  • „Какво перо, какво изразяване. – само да допълня, че този коментар касае най- малко двама човека, ако ме разбирате, а ако ли не, хич не ме интересува. Не ми отговаряйте, аз просто само преминавам оттук, случайно разбира се.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s