За „Нека дойдат танковете!“ и за това как опозицията отиде да цуне ръката на Бат Бой

Ден първи…. протести срещу монополите и шибаната беднотия.

Ден втори – протести.

Ден трети – протести в цялата страна.

Ден четвърти … агитки, пратени от Бойко и АТАКА хвърлят камъни по полицаите и бягат – полицаите бият невинни протестиращи.

Ден пети – танковете дойдоха „Най-сетне!“… цялата опозиция иска оставка – ожесточени протести – ултрасите по заповед на Бойко и Волният Перчем атакуват полицията след като са хапнали яко макарони от фабриката на Пеловска… полицията не се хваща на номера и сваля щитовете – репортерки плачат, че нямат кървав репортаж… Цветанов звъни: полицията чупи две три глави… „Охх, имам репортаж!“ – хлипа радостно една репортерка и търчи за тампони, щото и тя окървавена отдолу от притеснение… Фейсбукът трещи от псувни на недоволни бивши някакви, дето ги е яд, че не са начело – философски пръски хвърчат по екраните…

Ден шести… Още по-така, обаче някой се сеща да чупи витрини на банки и тълпа нахлува в един Лидл – мамка им… аз изпуснах това… духът – аха, да изскочи от бутилката някъде в Перник. И всички подстрекатели там червени още по-червени, посинели от студ, други крещят: „Няма ли Бойко да се вземе в ръце?! Да идват истинските танкове! – каква е тая самотна разгонена пустинна котка – баа си джипчето?!“. „Ааааа, казва Бат Бой, аз нали ви казах, Цъ, демокрация е, а са да видим кой ше ви пази Бояна?!“.

Седми ден… всички от Парламента партии, водени от бай Доган и Песчета, засрамено чукат на портите на Бат Бой… „Навели сме глави, бате, виновни сме, прости! И оправи тая каша, че вече са в Павлово…“

– Хе хе хе, казва добродушно ББ, хайде, влизайте, простено да ви е! Амед – ква е тая баклава, дето я носиш, да не е с орехи… ааа, с бадеми е, авер, с бадеми… бравос… ний не сме селяндури някакви че да ядем баклава с орехи… а хубуй, мляс… а хапвайте бе! – и звънка на Цецо: Цецо, изкарай танковата бригада!

Цялата провинция в унес гледа… и вика: „Ашколсун… само Варна не…, ама я чака и нея едно цунами… ама дядо Кирил ще го спре с молитви – като стане патриарх!“.

Написа: Todor Anastasov (Лека правописно-пунктуационна редакция извърших аз, А.Г.)

Източник: Фейсбук

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Едно мнение за “За „Нека дойдат танковете!“ и за това как опозицията отиде да цуне ръката на Бат Бой

  1. Г-н Грънчаров,трябва да е много трудно да се съчетава безкултурие с културно поведение,серизоност с несериознаст,наивност с обективност. Добро възпитание и етика с лигаване и жаргони. Този маниер го владеете перфектно,но не е за продпочитане. Пиете само серизоно,само възпитано,само културно. И който иска да Ви врява,който не иска да си чете мърлявщината в комунистическата кочина. Вие сте честен човек а пипете понякога доста несериозно…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s