Смисълът на събитията от последните дни в резюме

Становище на г-н Александър Йоцов, българин, живеещ, доколкото ми е известно, в Канада, който оттам можа да схване същината на събитията от последните дни значително по-добре отколкото мнозина от нас, нищо че събитията текат направо пред носа ни; ето какво пише той; длъжен съм да отбележа, че изцяло споделям позицията му:

Можем да поставим черта под събитията от последните дни и да рекапитулираме:

Кой организира преврата на „тълпата“? – руското ФСБ;

Успя ли преврата на „тълпата“? – успя;

Кой запали искрата? – проруската НЕК, увеличаваща неправомерно цената на електроенергията и прибираща 90% от печалбата;

Срещу кой успя да насочи ФСБ чрез НЕК тълпата? – чуждите инвеститори, прибиращи само 10% от печалбата;

Каква беше целта? – да постави българите и България:

1. В политически ПАТ;

2. В изолация от Европа и най-вече от Северна Америка;

3. Да отвори път към управлението на България на руската агентура сред политиците в България!!!

Защо беше направено това?

За да реализира Енергийните проекти на Русия, зависещи от България и така да постави Балканския полуостров и част от Източна Европа в енергийна зависимост.

КРАТКО ДОПЪЛНЕНИЕ: Наистина, вярна е констатацията на един фейсбуков приятел, че лозунгът „Цялата власт на гражданските комитети!“, който се издига напоследък, изцяло съвпада с лозунга „Цялата власт на Съветите!“, която болшевишкият лидер Ленин издига в навечерието на болшевишкия метеж в 1917 година. Едно крайно злокобно съвпадение-предзнаменование!

Което и показва, че руски (московски) е сценаристът и режисьорът на тия толкова „спонтанни“ и уж „всенародни“, при това „революционни“ събития от последните дни…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s