Партиите на олигархичното статукво, именно ГЕРБ, БСП и ДПС, погазват по най-арогантен начин исканията на протестиращия народ!

ГЕРБ (Бойко Борисов) върнал мандата за съставяне на нови правителство в рамките на този Парламент. А имат гарантирано мнозинство и можеха да съставят правителство – за да решат належащите, не търпящите отлагане тежки проблеми пред страната, които вдигнаха хората на протести, каквито не сме имали от 1997 година, от времето на Жан-Виденовия разгром на страната. Което, както и да го погледне човек, е крещяща проява на пълна безотговорност, на бягство от отговорност, доказателство, че тия хубавци изобщо не могат да управляват, което пък значи, че до този момент са стояли на власт единствено за да крадат, а не за да решат някакви проблеми на хората!

Ето, сега има проблемите, и то тежки, то винаги ги е имало де, а тия наши бабаити бягат панически, което е невероятен позор; специално Боко да беше мислил как повече може да се опозори от това, нямаше да може да го измисли. При това взел да разказва някакви простотии-идиотизми, а именно, че БСП и Доган било трябвало да управляват, а пък той щял да им „подари“ недостигащите им 20 депутатски гласа! Което, от своя страна, е пълна гавра с парламентаризма, щото депутатите на ГЕРБ не са негови пионки, а са народни представители, сиреч, както показва самото понятие, са представители на народа, а негови представители – не той може да им казва какво да правят, а само народът.

Боко с това си изявление постави себе си над народа, което пък показва, че изобщо не е никакъв демократ, напротив, той е отявлен враг на демокрацията! Не са безобидни тия неща, все някой трябва да ги каже, явно действията му могат да ескалират народното недоволство, което да доведе до страшни ексцесии. Дано не се случи това, но работите натам вървят – по причина на това че имаме такива неспасяеми некадърници като Боко, като комунистите, като Доган, като останалите кукли на конци (Сидеровци, Янета и пр.).

Бойко разсъждава като мафиот и като бандит: „Ще им дам аз на БСП 20 депутата, нека те да управляват!“, баси идиотизма, баси наглостта! Аз ще го питам оттук-нататък как тоя тиквеник ще посмее да апелира преди изборите за народното доверие на управлява при положение, че на два пъти най-позорно дезертира от властта!

БСП и Доган също са готови да погазят по най-арогантен начин народните искания да се решат най-тежките проблеми още до изборите (редовните). Излиза, че единствената политическа сила, която е способна да реши тия проблеми, са СИНИТЕ, сиреч, Костов. Това е. Сега, надявам се, всички ще разберат това.

При това положение Плевнелиев трябва да даде третия мандат за управление на СИНИТЕ, в противен случай и той ще покаже пълна безотговорност спрямо тежките проблеми на нацията, които не търпят отлагане, които трябва да се решат в близките месец-два до редовните избори. Това е положението.

Невероятно интересна и изразителна е ситуацията, в която се намираме. С интерес очаквам бъдещите стъпки на основните играчи, един от които са протестиращите. Страшно ми е интересно как ще реагират те на колективното дезертиране на ГЕРБ, БСП и ДПС от отговорностите по управлението на страната…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s