Питай какви са ти „освободителите“, та да ти кажа колко струваш ти самият!

Тия, дето обиждат България и българите без изобщо да се замислят и без да се усещат какво правят (понеже гледат коленопреклонно да се подмазват на Русия и на руснаците!) твърдят най-безсрамно, че ако не била Русия, ний и досега сме щели били да носим фесове – и още щели сме да сме несвободни! Да, ако не вярвате, погледнете примерно какво пише един нашенски пишман „патриот“ от Фейсбук:
Николай Василев: Млъкнете, нихилисти долни, още щеше да носите фесовете ако не беше РУСИЯ бе!
Каква наглост, представяте ли си: и досега даже нямали сме били да се освободим сами – ако не били руснаците, ако руснаците не били ни освободили тогава!!!
Аз пък мисля иначе: ако Русия не се беше намесила в българските работи, преследвайки изключително своя имперски интерес, то България не само че щеше да се освободи сама, вярно, с известно закъснение, но и при това щеше да запази своята държавна цялост, т.е. в този случай нямаше да загубим завинаги Македония, както и стана заради руската намеса. Ако си бяхме направили национална държава, да речем, след разпадането на Отоманската империя (и младотурската революция) Македония завинаги щеше да бъде част от държавния и националния интегритет на целокупна България. Ето тази беше цената, която платихме заради своето малодушие да чакаме Русия да ни освобождава – загубихме завинаги Македония!
Левски е бил гениално прав като е настоявал да се освобождаваме сами! Е, следовниците на Левски и Ботев не надделяха, е, българското малодушие намери своето тържество чрез подарената ни „свобода“. Така стана.
Аз пък имам относно това доколко руснаците са наши „освободители“ следната теория: ако бяха такива големи „освободители“, руснаците защо тогава първом себе си не освободиха?! Руският народ търпя да живее в най-тираничната империя, по-тиранична и от Османската – за какви „освободители“ тогава говорим изобщо?! Та руснаците бяха, пък и досега си остават по-големи роби даже от нас – егати „освободителите“ ни?!
По този повод ще дръзна да кажа и това: питай какви са ти „освободителите“, та да ти кажа ти самият колко струваш!
С това и ще завърша! Аман от глупости! Руснаците били нашите „освободители“ – „освободители“, които сами изобщо не знаят що е това свобода!!!
Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s