Това, което е зло за доказаните врагове на България, е добро за самата България!

Не мога да скрия, че при обявяването на състава на новото (служебно) правителство от Президента в първия момент не знаех какво да мисля: от една страна новият служебен Премиер ми изглеждаше човек с интелигентна (в сравнение с Боковата!) физиономия, с едно съвършено друго, коренно различно излъчване, но нали, сами знаете що за недоверчив народ сме ние, българите – и аз се въздържах от положителна реакция, независимо от първоначалния интуитивен импулс. Даже известно време ми се наложи да се възпра от реакция в блога или във Фейсбук, щото усещах едно рядко срещащо се при мен раздвоение; иначе аз реагирам винаги мигновено, залагайки на интуицията си, но този път не беше така. Беше ми необходимо известно време, за да си изработя позиция. Но вече имам позиция. Ето как стигнах до нея.

Първият знак, че трябва да реагирам положително по отношение на новия Премиер беше реакцията на руското мекере Боленчо Сидеров: той мигновено реагира рязко отрицателно срещу новия Премиер, което за мен беше сигурен знак, че съм длъжен да го подкрепя. Да, не мога да си позволя да вляза в компанията на долни рубладжийски продажници и да мисля като Сидерчо, това е изключено, морални са причините да съм длъжен да реагирам по противоположния начин в сравнение с реакцията на доказаното руско мекере. Щом абсолютен продажник на българския национален интерес и презрян слуга на руския имперски интерес като Сидерчо е против нещо, аз, разбира се, ще бъда ЗА, това е логично: аз, за разлика от рубладжията, съм човек с морал, също така съм твърд привърженик на европейските ценности! Та ето първият мотив, който ме подтикна лека-полека да надмогна предпазливостта си, да почна да побеждавам съмненията си.

Вторият ясен знак, че трябва да подкрепя новия Премиер е този: Иво Инджев даде следната ценна за мен информация:

Описал съм два случая, при които Марин Райков казва „не” на бившата ни колониална владетелка. За онези, които не знаят, повтарям с няколко изречения. Марин Райков е високопоставеният български дипломат, който първи отказва на Москва въздушен коридор за военни самолети по времето на кризата в Косово през юни 1999 г. И ако с това е изпълнил указанията на своя министър Надежда Михайлова и на премиера Иван Костов, то при втори (не съвсем) подобен случай пак той е избран да отхвърли една друга руска претенция и това не звучи като „съвпадение”…

В неговия кабинет в Министерството на външните работи руският посланик Юрий Исаков получава нечуван от Москва отказ на българска територия да бъде построен паметник на съветски военни (военнопрестъпници всъщност). Райков хладнокръвно предлага на Исаков като условие за поставяне на паметник на съветски подводничари на брега на Шабла, каквото е искането на Кремъл, преди това да бъде осведомено българското общество за факта, че същата тази подводница, торпилирана от германците, потопява по-рано в Черно море български търговски кораб, чиито български екипаж загива заедно с транспортираните стотици еврейски бежанци от Румъния. Това предложение на българския дипломат се оказва равносилно на отказ, тъй като представителят на Путин в България отказва такава откровеност пред българските граждани. Исаков си тръгва бесен!

Не ми се вижда случайно в този контекст и акцентирането на Марин Райков в речта му, произнесена преди малко пред телевизионните камери, че България няма да позволи на никого да определя политиката й по отношение на енергийните проекти, нито да се меси по някакъв начин в протестите на българските граждани.

Ето, след като по сведения на заслужаващ доверие източник, какъвто за мен е Иво Инджев, вече имам достатъчни и то съвсем разумни основания да подкрепя новия Премиер, то аз ще го сторя, разбира се. Причината, да акцентирам, е проста: това, което е зло за доказаните врагове на България, е добро за самата България! И така, нека да подкрепим новия Премиер, да му пожелаем да изпълни задачата си, нека да си пожелаем, че идването на власт на такова едно правителство да е началото на толкова жадувания преход към по-добро в развитието на нашата България, а именно: да се отърсим окончателно от силите, които ни дърпат на северо-изток, към деспотичната Империя, главна виновница за бедите ни в последните вече 7 десетилетия – и да поемем уверено по автентичния български път: със и заедно с Европа, рамо до рамо с Европа, или, по-вярно казано, в ЕВРОПА, като НЕДЕЛИМА ЧАСТ от ЕВРОПА, неотклонно, завинаги!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

9 мнения за “Това, което е зло за доказаните врагове на България, е добро за самата България!

 1. Изцяло и напълно съм съгласен с горните редове и ги подкрепям, не само с
  разума си, но и с цялата си душа.

  13.03.2013г. Владимир Петков-Трашов

 2. Нямам нищо против Русия. Имам против нейната имперска и колониална политика. По отношение, че са ни освободили, много по-точно и реално е, че са ни завладяли за да ни превърнат в Задунайская Губерния. Затова и непосредствено след Руско-Турската война, България се управлява от 2-ма Генерал-Губернатори. Едва след Берлинския Конгрес, България официално се откъсва от Русия и се отваря път, към нейата независимост. Така че Берлинския Конгрес, колкото и да ощетява България териториално, създава реална предпоставка за бъдещото Съединение, а след това към обяваване на Независимост на 22.09.2008 г. Така че Русия въобще не ни е освободила, а ни е завоювала и благодарение на другите велики сили, се откъсваме от руското завоевание.

 3. А на младия г-н Илия Караиванов бих отговорил, че Русия ни е освободила от вековното турско иго – да (без да обсъждам мотивите й, достатъчно истинно и подкрепено с исторически факти обсъдени от наши историци, на които безрезервно вярвам, по същия начин, както с Ангел Грънчаров и останалите правилно
  виждащи българи вярваме на Иво Инджев, че са били по-скоро велико-имперски, а не, както наивно са ни внушавали от детските години – чисто братски и безкористни), но ни е заробила с октомврийската си идеология, така прочуствено и ярко възпята от нашия „велик“ поет-манипулатор Христо Смирненски: как идва у нас със светлите си ескадрони и в утрото на нова ера…
  Пък всъщност и за ужас на нашето толкова късно просветлено, а, като че ли и все още силно омрачнено и невярващо му се съзнание г-не Илия Караиванове, като гледам Вашето и на Вашите рубладжийски приятели съзнание – споменатата комунистическа идеология ни е наложена от руснаците насилствено след 1944г. с уж добрите си, но за жалост силно повредили съзнанието ни, а оттам и живота ни, с исторически доказано, че са ненормални, абсурдни и зловредящи – както рака ! и с исторически провалените си и продънени нейни идеологеми.
  Толкова силно и безвъзвратно при някои, че те продължават да са в будната си идеологизирана кома и до този момент.
  Събудете се джанъм и гласувайте утре за разумните и за духовно просветлените ни политици и хора, а не за комуно-ченгесарските бесепарски отрепки и политическите им чучела, като Волен Сидеров, Яне Марешки-Магарешки, Кунева-Пръмова-царска, Доган-Местановските десари и тем подобните. им, които до ден два ще се пръкнат за да Ви омъгляват с „новата“ си светла ера…
  Че те, ако са истински просветени, честни, почтени, умни, разумни и милеещи не за собственото си благополучие, а за възхода и просперитета на всинца ни, би следвало да се запишат в партията на Иван Костов, да поработят в нея за издигането й в ранга на първата политическа сила в България и едва след което биха могли да искат и да ги получават постове и властови позиции за да помагат на народа си…Нали чоджум.

  13.03.2013г. Владимир Петков-Трашов

   • Ма те тез турци г-н простако, (щото, аз те уважих на Вие, нали, пък ти ме наричаш дечурлигесто обидено и атакаджийски безпросветно : ИДИОТ!!! -:) !) , чиито предци са колили и бесили не нас, ами нашите отдавна почиващи и омиротворени предци, ама кога бе душицо, смешно раздразнено-обидена, в кои отдавна
    отминали години бе, простофилче, неоснователно обиждащо ме…Знаеш ли ти момченценце глупаво, какви магистрали са си построили още от границата ни в земите си, пък за доматите и морковите им съм сигурен, че си ги, не само опитало, но си ги и консумирало нееднократно – съвременните ни турци.
    Кой безумец, ако не Волен Сидеров ти го е начукал в глупавата тиква, пък как така ще му се връзваш на абсурда: да се мразим сега с турците, затова, че ни били колели и бесили преди няколкото века. Когато французите и германците се биха, требиха и бяха смъртни врагове преди по-малко от сто години, пък сега са локомотивите на Европата и заедно я теглят към прогреса, към просперитета и към пари-тета….
    Че ти съвсем си изкукал бе бебчо, ако споделяш надървената неоснователно и смехотворната в днешното време омраза към турците на същата и заради нея – политическа смрад и гадна воня – Волен Сидеров и ако го слушкаш…Ама, че то ти си овчодушкото в последния случай излиза, а не моята светла, уважителна Иван Костовската човечност, почтеност и разумност личност -:).

    13.03.2013г. Владимир Петков-Трашов

 4. Ами отивай да си ядеш пластмасовите Турски домати в Турция, Ти си Най обикновен боклук! И въобще не ми се разправя с продажно копеле като теб! предатели като теб трябва да се избиват до крак и Иван Костовска почтеност? Я иди си изкарай жълта книжка или по добре се гръмни Идиот 🙂

 5. На мен също ми харесва новия премиер- Марин Райков. Интелигентен и както разбирам от статията- дипломат. Точно такъв трябва да е! Браво на Росен Плевналиев и се надявам това ново правителство да е начало на истинската положителна промяна за България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s