В очакване на оставката на пожизнената директорка на Хуманитарната гимназия в Пловдив

Ето какво била благоволила да каже директорката на Хуманитарната гимназия в Пловдив Соня Киркова, да, тази същата, дето уволни любимият на учениците учител по английски (по нашумелия случай „Харлем шейк“); вижте какви „мъдри“ администратори си имаме в българските училища, вижте какви гениални мисли изказват те:

“Като учител Данев е добър, но е слаб педагог!”

Сфащате ли каква мъдра мисъл е казала тая Киркова, пожизнената директорка на това училище? За която злите езици говорят, че цялата й кариера се свежда до постоянно стоене на административни постове в образованието по една-единствена причина: че съвсем не става за учителка.

И точно такива, дето сами не стават за учители, са сложени у нас за началници на учителите, та да решават кой става и кой не става за учител, сиреч, да колят и да бесят в сферата на образованието! У нас, знайно е, всичко е точно както не трябва да бъде, наопаки на всяка логика и на всеки разум. Сами си правете изводите до какво води това…

ДОПЪЛНЕНИЕ, ОТ КОЕТО МОЖЕТЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ ИЗВОДИ С КАКВА ОСОБА СИ ИМАМЕ РАБОТА В СЛУЧАЯ:

„Другарката” Киркова ехидничи и шикалкави, говори за себе си в мн. ч.

„След протеста вчера при мен няма абсолютно никакви официални документи, с които да се иска оставката ми, няма искания, няма послания.“ Това твърди пред радио „Фокус“ директорката на Хуманитарната гимназия в Пловдив Соня Киркова.

Виктор СТОЯНОВ

Обявената от разбунтувалите се ученици и родители за „другарката Киркова”, се надсмива, че протестът в защита на учителя по английски език Христо Данев е бил малоброен. А учениците от гимназията й били значително по-малко от 200 души. Сред тях били и учениците от основното училище, което ползва една и съща сграда с гимназията. „В случай, че при мен постъпят документи за искането на моята оставка, ще взема решение за това.”, кълне се „другарката” Киркова. Но извърта: „Поискването на моята оставка би трябвало да бъде от малко по-други хора- от моите колеги, от Министерството на образованиетo и началника на Инспектората, от родители и ученици в училището.” И ехидничи, говорейки за себе си като гимназиален монарх в множествено число: „Така от една група хора, част от които са абсолютно непознати за нас, все пак не ми звучи сериозно. „Разбира се, че обмислям вариант за оставка, но ако продължи обществения натиск върху мен, за връщането на господин Данев. Аз мисля, че това е един изход при който, да считам, че това е най-достойното, което мога да направя.”, шикалкави Киркова.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s