Каква ли нова революция ни гласят тепърва от Кремъл – след „антишистовата“, и след февруарската?

Из От Русия се задава нова Велика октомврийска революция (ВОР)

BY ИВО ИНДЖЕВ

… А сега да се върнем в нашата проруска губерния, в която бяха организирани „спонтанни” демонстрации срещу несъществуващия добив на непроучени находища на хипотетичния шистов газ, който обаче поне на теория би застрашил в далечно бъдеще руския монополист Газпром, вилнеещ на българския пазар без конкуренция. Слез един напън на добре смазана (досещате са как) машина от едновременни демонстрации в 16 български града, свикани на 14 януари 2012 г., премиерът Борисов светкавично реагира и на 16-ти нареди на своето парламентарно мнозинство да вкара за гласуване мораториум върху проучването за опасния за Газпром (и недоказано опасен все пак за България) шистов газ.

Само след два дни България осъмна като първата държава в света, която си и забранила да знае, дали изобщо разполага с възможен ресурс да води независима енергийна политика- пък дори и без да го разработва, нопоне да знае, че го има и така да се яви срещу Газпром с друго самочувствие на масата за преговори, а не да лази под нея.

След онази януарска „антишистова революция”, както гордо я наричат онези с мегафоните от съветофилската пета колона, дойде и февруарската революция от 2013 г. Тя вече имаше своя успешен прототип с миризма на руски газ и рубли. Сценарият се повтори в разширен вариант – този път бяха яхнати не екологичните страхове (също толкова законни и автентични, както и яростта от високите сметки за ток) на народните маси, а гневът им от управлението на Борисов, който на бърза ръка опразни терена за избори.

На тях в Кремъл очакват да победят открито проруските БСП и Атака, за да продължи колониалната им политика. Сидеров ще продължават крещи от телевизии и улични трибуни за „колониални схеми” на капитализма, заробващи България, докато зад този параван ще си тече „течната дружба” в желаната от руските колонизатори, която е истинската, реално действаща от 68 години колониална съветско-руска истинска колониална схема.

Очаквайте обаче всякакви циркове. Защото, както намирисва откъм столицата на нашата енергийна колонизаторка, като нищо може да дойде заповед по гарнизона да се козирува на добива на шистов газ. И тогава ще видим същите комсомолци, чегеваристи и атакисти да маршируват със старите лозунги, от които вече е изтрита думата „анти”. Защото ще се борят вече за прослава на Великата октомврийска революция (ВОР) в областта на фракинга – нали през октомври Путин е прозрял и е посочил бъдещето!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s