Буда Борисов е мистично божество на мизерията, нищетата и самозапалването

Свидетели на Бокова:

БОКОВИЗЪМ – боковизмът е мистико-политическо-религиозно движение на божеството БУДА БОРИСОВ. Буда Борисов е мистично божество на мизерията, нищетата и самозапалването. Буда Борисов бил пратен на земята от самия него си за да разпространи своята свещена простота. Тя се изразявала в това да си съвършено прост – за да приемеш собствената си простота на битието.

Святата земя на която решил да се появи БУДА БОРИСОВ била една малка страна на име България. Именно там БУДА БОРИСОВ е решил да омърси земята със съпътстващите го три ценности – мизерия, нищета и глад. Последователите на това мазохистично движение се наричат БОКОВИСТИ, те отразяват простотата на техния ВОЖД.

Буда Борисов се появява в материалния свят в средата на миналия век изхождайки от самия себе си. През младите си години се посвещава главно в РЕКЕТЬОРОВИЗЪМ, който завладява страната по онова време. Става последовател и ученик на майстор Т’ОШО, от който взема доста умения за по-нататък в живота си.

След като вече е изчерпал учителя си през 90-те се изкачва в йерархията на РЕКЕТЬОРОВИЗАМЪТ и следва период на забвение и промяна известен още като “ТЪМНИТЕ ГОДИНИ”. Тогава БУДА БОРИСОВ минава в легалност и решава да пробие във властта. За целта отново намира учител и този път става ученик на завърналия се от странство майстора Сак’Ку’бур’Готски.

Благодарение на който се “ПРОЧИСТВА” и изцяло минава в легалност и влиза във властта. В този период БУДА БОРИСОВ измита евентуалните си врагове на бъдещия си път за да може в началото на новия век основавайки собствена Религия с името ГЕРБ (на която последователите се наричат БОКОВИСТИ) да превземе властта.

През 2009 в очакване на новия месия спасител на Българския народ, БУДА БОРИСОВ взима властта изцяло. Без никакво съмнение че това е самия спасител, народът му се посвещава в неговото движение и очаква от него да ги принесе в рая. Настъпват години на неочаквани грабежи и полицейщина, в която обикновения човек е изцяло репресиран за сметка на избраните от самия него “Божества”, който се сдобиват с голям брой материални блага.

Малко след несъстоялия се край на света през 2012 г., предвиден от маите, още няколко месеца преди да свърши първия период на всевластие, БУДА БОРИСОВ подава оставка след неочакван масов кръвопроливен протест известен още и като “нощта на дългите палки”, пробуден от недоволството на излъганите последователи.

Към момента въпреки неговите съмнителни свръхсили БУДА БОРИСОВ е на системи, а най близкия му фанатик Цецьобелс продължава да твърди, че това е безспорния спасител на България. Неговата религия довежда до невиждан култ към божеството БУДА БОРИСОВ, който завършва с масов глад, със самозапалвания и национален крах. Историци са на мнение, че този период от Българската история ще остане известен като “Боковата зима” или “Голямата Бокопресия”.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Едно мнение за “Буда Борисов е мистично божество на мизерията, нищетата и самозапалването

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s