У нас сега нямаме партии като крепители на демокрацията, а имаме конкуриращи се за властта политически мафии

Един разтревожен, ала крайно объркан гражданин, именно г-н Stefan Zhelyazkov Stanev благоволи да напише една реплика, която ми се вижда достойна за внимание; ето неговата реплика и коментара, който си позволих да напиша по този повод; смятам, че дискутираният въпрос е изключително важен; та г-н Станев написа на едно място във Фейсбук:

ПАРТИИТЕ СА ЧАСТНИ ФОРМИРОВАНИЯ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЛИЧНИ СЕБИЧНИ, ЕГОИСТИЧНИ ИНТЕРЕСИ!!! ТЕ РАЗДЕЛЯТ ХОРАТА ЗА ГИ ПОРОБВАТ!!!

Аз пък му отвърнах ето какво:

Г-н Stanev, разбирането ти за партиите, понятието ти за това що е партия, е изцяло погрешно; у нас нямаме партии, а имаме мафии, ето, например, БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА са все мафии, а не партии; ти значи в представата си бъркаш „партия“ с „мафия“; у нас партиите са или мафии, или пък слуги на мафията, политически представители на мафията, сиреч, пак сами по себе си са мафия;

А това, от което имаме нужда, са именно партии, но партии в истинския смисъл на думата, сиреч, демократични и свободни обединения на граждани, които имат близки ценности и виждания, обединения, в които се раждат градивни идеи за усъвършенстване, за смислено уреждане на живота на общността.

Трябва, следователно, да премахнем политическите мафии и да направим нужното да се родят автентични, истински партии, партии в истинския смисъл на думата, които по идея са гръбнак и също така кръвоносна система на демокрацията.

На пълноценния политически живот на нацията, състояща се от свободни и самоуправляващи се граждани и общности.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s