Всичко на този свят се плаща, струва пари, дори и коварния мит за „вечната братска любов и дружба между руснаци и българи“!

Оня същия „алтернативно мислещ десебар“, който ме съветва да почна да подкрепям Боко, сега ме съблазнява със заслугите на Боко за разваляне на строежа на „Белене“; смята, че това е голям коз на герберщината; руснаците щели да ни осъдят ако Боко го нямало и прочие; щели сме били да плащаме без Боко милиарди еврА неустойки, ако си доде пак Боко, може и да не плащаме, та ето какво му отвърнах по този повод:

Не се плаши толкова, нищо няма да плащаме, ще спечелим делото с руснаците, никакви компенсации няма да плащаме! А и да плащаме, то ще е за добро: да разбере най-сетне целия български народ какво представлява „любовта на наште руски братя“, да сфане и последния идиот колко пари струва тая „любов“ и това „братство“!

Щото и сега „по братски любовни подбуди“ руснаците ни продават руския газ най-скъпо от всички! Тъй че нека да ни осъдят руснаците, това е необходимо да се случи, то ще е за добро – за да осъзнаем и да се откажем най-после от заблудите си!

Да, трябва да скъсаме най-сетне тия вериги на проклетото русофилство!

Всичко на този свят се плаща, струва пари, дори и коварния мит за „вечната братска любов и дружба между руснаци и българи“…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.
Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s