Това нещо ще остане в историята, български стоици и храбреци!

Rumyna Stoykova: Страхотно! Великолепно! Спиращо дъха! Не, дори и цветущия ни български език има малко думи за да опише народната воля, изразена с тези протести!

Ангел Грънчаров: Ето, мечтаем си ний с един мой приятел кога ли ще изчезне завинаги комунизмът, кога тая комунистическа напаст ще освободи от присъствието си многострадалната наша България. Той казва: няма да доживеем този щастлив момент! Съгласявам се, добавям, че все е нещо ако поне нашите внуци го доживеят. И това ни се вижда съмнително. Тогава му изтърсвам на моя приятел ето това, което, изглежда, съвсем го обезсърчава:

Злото никога не може да свърши, щото свърши ли, тогава няма как да разпознаваме и доброто: такъв е законът на живота…

Дали е така? Как мислите? Злото в лицето на комунизма и на комунистите може ли някога ако не изцяло да изчезне, поне да намалее, а? Има ли някаква надежда за България?

Докога тия скакалци ще огризват кокалите на България – и ще я продават на руснаците?! Имам предвид руските империалисти, не простия руски народ, който, прочее, е техен роб повече от нас…

Изображенията взаимствах от ТУК и също така от ТУК.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s