Против комунистическите и ченгесарски лъжи и мистификации за прехода и приватизацията

В нашето болно време се явиха напоследък доста комуноиди – „национализатори“ и също така борци срещу „капитализма“, „колониализма“ и пр. – които в унес повтарят глупостите за това колко хубаво сме си били живели при комунизма, колко богата била държавата ни и колко щастлив бил народът ни. Но, видите ли, за наша зла участ дошли проклетите демократи и съсипали комунистическия ни „рай“. И т.н., и так далее, и прочие, и ала-бала, и дрън-дрън-ярина. Ето какво отговорих на такъв един позакъснял лъжлив комунизатор:

Истината е тази: комунистите първо източиха във фирмите си и окрадоха държавната собственост, станаха в ония славни мутренско-бандитски времена „капиталисти“, а пък после всичко друго, което беше останало и беше съвсем изтощено и поради това нежизнеспособно и губещо можеше само да бъде ликвидирано или разпродадено, та държавата да се отърве от по-нататъшни загуби. Щото прословутата и прехвалена „държавна собственост“ тежеше като грамаден воденичен камък на шията на обществото. Не вярвайте на ченгесарските лъжи за „милиардите държавна собственост“, които демократите били окрали; тук действа така милия на сърцето на комунистите и на техните слуги принцип: „Крадецът вика: „Дръжте крадеца!““. Каквото имаше го окрадоха комунистите, сега вече представящи се за „капиталисти“.

Тази е историческата истина. Ще дойде време и тя ще се наложи, ще бъде възприета даже в учебниците по история. А сега-засега, ако истината не ви е безразлична, ако не ви задоволяват лъжите на ченгесарските мекерета и мерзавци, търсете истината за прехода в моята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие „Кратка психологическа история на съвременна България“), там съм се постарал да кажа главното от нея…

Горното написах в отговор и като коментар на ето това, което тук публикувам просто като куриоз – че толкова години след пълния провал на комунизма пак има хора, които вярват безразделно в неговите догми:

Трудът е единствената собственост, която реално човек притежава. Трудът е единственото нещо, което създава блага. Трудът се трансформира в стоки и услуги и така човек става част от обществото. ЛъжеДемократите ограбиха именно труда на хората, овеществен в заводи, поля, сгради, културни ценности. Те присвоиха нашия живот и ние станахме техни роби. Сега те крадат чрез принадена стойност, оная част от човешкия труд, която само човекът сред другите животни създава, която човек не е в състояние да потреби и отива за обществено развитие. Дори те крадат и оная част от нашия труд, която ни служи за средства за живот. Това, да те лишат от човешко развитие и да те принизят до животно, което едва се храни, е престъпление от най-низък характер. (Toncho Bonev)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

12 мнения за “Против комунистическите и ченгесарски лъжи и мистификации за прехода и приватизацията

 1. Ангел е ЛЪЖЕЦ! Той ПОДМЕНЯ ДУМИТЕ (ЕТИКЕТИТЕ) на СЪДЪРЖАНИЕТО, т.е. борави с ФАЛШИВИ ПОНЯТИЯ. Той нарича „КОМУНИСТИ“ БАНДАТА от комсомолски и партийни секретари, които станаха после ОЛИГАРСИ. ЛЪЖАТА е, че ги нарича „комунисти“ а те не са. Той ви ЛЪЖЕ, че до 1989-а е имало „комунизъм“. Това, което беше, НЕ БЕШЕ КОМУНИЗЪМ, то и социализъм не беше, защото не са били изпълнени признаците, които го определят (дефинират) като такъв.

  Защо Ангел е ЛЪЖЕЦ! Защото 25-30 години нарича мафиотизма на бандата от ком и парт секретари „комунизъм“ и ще му се СМЕЯТ, когат разберат хората че се ЛЪГАЛ самият той. ЛЪГАЛИ са го горните секретари, че правят соц или ком, а то се е фанал като риба на тая лъжа и сега лъже нас.

  Ангел НЯМА ДОБЛЕСТ да си признае, че е бил ЛЪГАЛ и че се е фанал на тая лъжа и още по-лошо, НЯМА ДОБЛЕСТ ДА СИ ПРИЗНАЕ, че и сега ЛЪЖЕ, че онова е било комунизъм

  Нещо повече, много енергия хвърлих на вятъра да му ОБЯСНЯВАМ неговата заблуда и ЛЪЖА да ПОДМЕНЯ ИМЕНАТА И ПОНЯТИЯТА, но не можа да разбере.една толкова елементарна ЛОГИЧЕСКА грешка, която прави. Затова стигнах до извода, че тоя човек е БОЛЕН ОТ ШИЗОФРЕНИЯ. Защото, тая болест се определя от ДВА ПРИЗНАКА, които са му ПРИСЪЩИ:

  1. Загуба на ЛОГИЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ.
  2. ВЖИВЯВАНЕ в измислици и живот в ДВЕ реалности – в ежедневието като биоробот, машинално и в ИЗМИСЛИЦАТА, която НЕ СЪЩЕСТУВА, а той така я МРАЗИ, че чак си докарва СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ проблеми.

  Той е станал ПРИДАТЪК на ВЖИВЯВАНЕТО и ЗАБЛУДАТА си и НИКАКВО ОБЕКТИВНО ЛОГИЧЕСКО ОБЯСНЕНИЕ не е в състояние да го накара да се СЪБУДИ от измислиците за комуницма, който никога не го е имало.

  Вижте защо ПОДРОБНО:

  Тук ще видите ПЪРВО ДЕФИНИЦИЯ за социализъм и след като я разберете, да проследите как той е бил УНИЩОЖЕН НАПЪЛНО след 70-а година:

  http://new-civilization.bg-market.com/socialism.html

  А тук ще видите какво е комунизъм и как страни като САЩ, Япония, Франция, ФРГ и т.н. го ползват:

  http://new-civilization.bg-market.com/normal_society.html

  А това е НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ, КОМУНИСТ, извадил САЩ от депресията преди и след войната като СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА Рузвелт:

  http://new-civilization.bg-market.com/nobel-prise.html

  Всичко това Ангел го е чел. Но ПОНЕЖЕ Е ЗАГУБИЛ ЛОГИЧЕСКОТО СИ МИСЛЕНЕ и се е ВЖИВЯЛ в измислици, НЕ МОЖЕ ДА ОСМИСЛИ ФАКТИТЕ. Поради БОЛЕСТТА СИ€

  Казах му, че ще му помогна да се лекува, както и да лекува сърдечно-съдовите си болести, но той ТОЛКОВА МНОГО МЕ МРАЗИ, щото съм КОМУНИСТ, та предпочита да ходи болен вместо ИСТИНАТА!

  Не вярвам да се е оправил, щото е фейс-приятел на един още по-болен психически сектант…

  УСПЕХИ

  • Със зомбирани комуноиди няма смисъл да се разговаря. Те живеят на някаква друга планета… а да ни пробутват комунизма си след десетилетните му изстъпления е безнадеждна работа, въпреки че идиоти у нас колкото искаш, някой все може да прихване – и прихваща.

   • Със зомбирани АНТИкомуноиди няма смисъл да се разговаря, те не се интересуват от ФАКТИТЕ. Даже и нямат ЛОГИЧЕСКОТО мислене да ги анализират. Те си ВЯРВАТ в своята АНТИкомунистическа СЕКТА и не се влияят от ИСТИНАТА.

    Нещо повече, това тяхното е ШИЗОФРЕНИЯ. Тая болест има ДВА признака:

    1. ВЖИВЯВАНЕ в измислици, сънища, халюцинации като в истина.
    2. Загуба на ЛОГИЧЕСКО мислене.

    При АНТИкомуноидите и двата признака са на лице. Така че тук не става въпрос на идеология, наука или убеждаване, а до КЛИНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ!

   • Вий, комунистите, пращахте тия, които не мислеха по комунистически, в психиатрии. Гледам, че си абсолютно същия като твоите вдъхновители. Тъй че претенциите ти, че комунизмът, видите ли, бил нещо различно от изявите му в историята, са пълни глупости, които сам опровергаваш с поведението си. Комунистите са патологични лъжци, които лъжат така усърдно, че понякога успяват дори себе си да излъжат, сиреч, успяват сами да повярват в лъжите си 🙂 За „логическо мислене“ при комунистите е крайно тъпо да се говори, щото липсва, първо, мислене, при тях има само комунистическо суеверие, надявам се ме разбра, ама това е трудно да се допусне…

   • ЛЪЖЕШ Ангеле, но и СЕБЕ СИ ЛЪЖЕШ – ПАК НАРИЧАШ ОНИЯ ПАРТИЙНИ И КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ „КОМУНИСТИ“. Прав си, че ги МРАЗИШ! И аз също, но аз нямам нищо общо с тях. ТЕ СА ТЕ ЛЪГАЛИ, че правят комунизъм и че са „комунисти“, не аз. Лошото е, че още наричаш оная ПРЕСТЪПНА ТЖ СГАН „комунистическа“, а тя не е.

    Просто си сложил ЛЪЖЛИВ ЕТИКЕТ на „бутилката“. Но явно съм прав, като казвам, че си болен, щото НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА между СЪДЪРЖАНИЕ и ЕТИКЕТ (име). И нищо не разбираш, когато ти обясняват ЛОГИЧЕСКИ.

    Щото превърташ едни и същи глупости като развален грамофон.

    Пак ти казвам, ЛЕКУВАЙ СЕ, ще ти помогна. В Пловдив има много хора, които ще ти помогнат. Но ти ТАКА СИЛНО МЕ МРАЗИШ, че ще ми откажеш помощта, която ти предлагам.

    ЩОТО ЕМОЦИЯТА ТИ ВЛАДЕЕ 100% разсъдъка и НЕ УСЕЩАШ, че въпреки ТВОИТЕ ОБИДИ към мен, аз съм ти приятел!

    Имаш ми и телефона, ако решиш лечение. По който и да било проблем

    УСПЕХИ

   • Който не мисли като теб (и като комунистите) е болен, тъй ли? 🙂 Много си зле. Апропо, а наоколо теб няма ли психиатри? Щото ми се чини, че си твърде зле. Самият комунизъм е психопатология, и преди, и сега, той е душевна аномалия. Вярвай ми, щото съм специалист в тази област. Изобщо не те мразя, просто си ми интересен като чудат феномен, изцяло неадекватен на времето, в което живеем. В този смисъл съм загрижен за теб, все пак сме хора, човеци, човешко е да си помагаме.

   • ДАДОХ ТИ ХИЛЯДИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, но не реагираш. ТОЧНО КАТО СЕКТАНТ. А аз в тая област ИМАМ ОТКРИТИЯ, така че учи се от мен! Но няма как това да стане, когато БЪРКАШ ПОНЯТИЯТА, тяхното СЪДЪРЖАНИЕ с ИМЕНАТА им.

    Хайде, ДОКАЖИ че имаш ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ. Пред себе си, щото за мен е ясно:

    ДАЙ ДЕФИНИЦИЯ на КОМУНИЗЪМ! Това може да се изрази в 3-4 къси изречения!

    Ако дадеш ВЯРНА ДЕФИНИЦИЯ, ще призная, че бъркам по отношение на теб!

    Питам – как ще обясниш ФАКТА, че КОМУНИСТЪТ Василий Леонтиев е НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ за икономика, както и негови поне двама ученика Джеймс Тобин и Боб Соло? Но Леонтиев е световно призната школа от икономисти, излезли и от Нюйоркския и от Харвардския университети!

    Офффф, как да ти обясня, като ЕДНИ ПРОСТИ ПОНЯТИЯ БЪРКАШ.

    Ти наричаш строя от 75-а до 89 комунизъм, но то ПО ДЕФИНИЦИЯ нито е комунизъм, нито социализъм. Имаш право да го мразиш, и аз също. Но то не е нито соц нито ком.

    Обясни ми тогава какво мразиш!

    ИЛИ ПРОСТО СЕ ВОДИШ ОТ РАЗНИ АВТОРИТЕТИ!

    Или съм прав, като ти казвам да се лекуваш. Ти не разбираш от психология – ти САМО си тъпкан с информация по психология, но не я разбираш.

   • Чети книгите ми, другарю, там съм написал всичко, чети, няма какво сега наново специално на теб да ти обяснявам. Чети, затова съществуват книгите. Всичко за същината на тъй милия ти комунизъм съм казал в книгите си…

   • Ти БЪРКАШ ПОНЯТИЯТА! Ти наричаш „комунизъм“ нещо, което НЕ Е ТАКОВА! Боже, толкова ли не разбираш що е това ПОНЯТИЕ, ИМЕ на понятието и ФОРМА, в която се помещава това понятие?. Това са ЕЛЕМЕНТАРНИ ЛОГИЧЕСКИ КАТЕГОРИИ, а ги БЪРКАШ!

    Просто си СМЕНИЛ ЕТИКЕТИТЕ на „бутилките“. Лошото, което и аз не обичам, ти го наричаш „комунизъм“, а то не е комунизъм!

    Толкова ли е СЛОЖНО да го разбереш бе, Ангеле?

   • Опитваш се да увърташ и да шикалкавиш с оглед да спасиш тъй любимия на сърцето ти комунизъм. не стават така тия работи. Изсилванията ти на тема логика и мислене са просто неуместни: на краставичар се опитваш да продаваш краставици. Що е понятие, форма, съдържание и пр. – можеш да се информираш в моята книга ИЗКУСТВОТО НА МИСЪЛТА. Щото имаш доста бегла представа, която ти пречи. Друг е въпросът, че се опитваш да ми прилагаш доста плоски номерца с оглед да спасиш тъй милия на сърцето ти комунизъм. Комунизмът по идея е човеконенавистнически и същината му точно съвпада с неговото проявление в реалната история. Няма друг някакъв илюзорен комунизъм, това, прощавай, са глупости. Комунизмът показа истинското ли лице в сталиновия си вид – и чак до краха си през 1989 г. си отговаряше изцяло на същината си. Идеята на комунизма е крайжба, експроприация – е, комунистите през цялата си история само това правиха – крадоха като невидели, крадоха като за последно. Нищо повече не е комунизъмът по идея и по същина освен лъжа, кражба, разбойничество, убийства… нищо друго в него няма, още Достоевски е показал същината му – чети романа му БЕСОВЕ. И БРАТЯ КАРАМАЗОВИ. Образовай се, стига си чел марксистките лъжи…

   • ИЗКУСТВОТО НА МИСЪЛТА ДА ЛЪЖЕ ЧРЕЗ СМЕНЕНИ ЕТИКЕТИ върху съдържанието!

    ПАК ЛЪЖЕШ на всяка крачка, защото ПОДМЕНЯШ ЕТИКЕТИТЕ:

    Сталиновият РЕЖИМ изобщо не попада под етикета комунизъм. Но ти НЯМАШ ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ
    ДА РАЗЛИЧИШ
    ЕТИКЕТ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ

    Само с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ не можеш да оплюеш комунизма, защото ТИ ПЛЮЕШ НЕЩО СЪЩЕСТВУВАЩО, което НЕ Е комунизъм. Ти просто ЛЪЖЕШ, като му слагаш ИМЕ – „КОМУНИЗЪМ“

    Ти си най-обикновен ЛЪЖЕЦ и МОШЕНИК, щото СМЕНЯШ ТЪРГОВСКИЯ ЕТИКЕТ. Ако не го правиш НАРОЧНО, значи си ЛУД!

    КОМУНИЗЪМ:
    http://new-civilization.bg-market.com/normal_society.html

    СОЦИАЛИЗЪМ
    http://new-civilization.bg-market.com/socialism.html

    ЕС
    http://new-civilization.bg-market.com/evrope_union-false.html

    Ама ти да не би да си мислиш, че споря с теб?
    Аз не съм глупак, Ангеле! С луд не се спори! Просто поддържам дискусия за пред хората, за да разберат какви ЛЪЖЦИ или ЛУДИ са АНТИКОМУНИСТИТЕ!

   • Кой е лудият подлежи все още на доказване 🙂 Между другото съм психолог, но не раздавам така щедро като теб диагнозите. Ето как с поставянето на тия диагнози показваш, че си комунист, щото навремето, когато управляваше „либералният“ вожд Брежнев, вместо да убиват другоячемислещите ги тикаха в психиатрии – правеха досущ същото, което сега се мъчиш да правиш и ти, уж „идеалистичният“ комунист. Ето че същината ви е една и съща: преди убивахте различните, после ги тикахте в психиатрии, а ти сега, стига да имаш власт, пак би правил досущ същото, ето че не само че идея, същност и проявление при комунизма са изцяло тъждествени, но и също ето че промяна никаква при вас, комунистите, е невъзможна, все сте същите, а сте все същите, щото същината ви е все една и съща. А да лъжете и да усуквате можете, в това спор няма, то цялата ви история не е нищо друго освен поредица от лъжи, нали така? Лъжата е същност на комунизма и комунистите, наред с далаверата, с кражбата, с убиването. Комунизмът в най-чистата си същина е сатанизъм. Точка по въпроса. Който не разбира и не приема тия доказани от цялата история на комунизма истини, такъв наистина се нуждае от лечение. Такъв живее в илюзорен свят, нямащ нищо общо с реалния – и с реалностите. Друго нещо, което комунистите правят с особено усърдие е собствените си недъзи да приписват на „класовия враг“. Ето защо сега ти с такова усърдие ме обвиняваш, видиш ли, в „лъжи“. В очите на патологичния лъжльо, какъвто по идея е всеки комунист, оня, който казва истината, е лъжец, а който лъже, т.е. е извратен колкото него самия – е „правдолюбец“. Оня, който е нормален, сиреч, говори и пише реални, верни, проверени от практиката и историята истини и факти, в очите на извратеняка-комунист е „луд“, а пък той, дето живее във фантастичен илюзорен свят, нямащ нищо общо с реалния, е „нормален“. Виждаш ли как сам, с поведението си, потвърждаваш моите тези за истинската същина на комунизма. Моя милост освен че знае комунизма издълбоко, отвътре (аз съм учил комунизма в неговата Мекка, в „Ленинград“, в Санкт Петербург), го знам цялостно, щото съм го живял, видял съм неговото отвратително лице. Така че точно мен да учиш как било „правилно“ за мисля за комунизма е тъпа работа. Последно, което е много важно: комунистите освен че сте много нахални, сте и много тъпи. Заради това нещо, именно че сте тъпи, успяхте да провалите комунизма си. Ако не бяхте чак толкова тъпи, варварската ви система още можеше да съществува. А „идеите на комунизма“ днес съществуват само в главите на неспасяеми откачалки като теб, като Мадуро от Венецуела, като оня идиот от Северна Корея, как се казваше, колко станахте, трима ли? 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s