Егати наглеците, с чужда пита помен ще ми правят!

Чета, че БСП и правителството на тоя мухльо Олигарски щели да дадат По 50 лв. за всяко дете от 2014 г., което, няма как, ме предизвика да напиша следния кратък коментар във Фейсбук:

Аз разбирам БСП да дава нещо, ако тя почне да дава на децата, на пенсионерите, на инвалидите по нещо, но обаче от собствените си несметни партийни финансови авоари (или от също такивата авоари на партийните дейци на БСП, депутатите и прочие); ала да дава БСП нещичко на децата, на пенсионерите и на болните, но от държавния бюджет и да вика „Ние, от БСП, даваме това или онова!“ е нагло и безсрамно, щото като от бюджета се дава нещо някому, то преди това е било взето от някой, именно, е взето от тия, на които БСП после уж била давала нещо; дава, ама дръжки!

За да има изобщо някакво даване БСП трябва да бръкне от собствения си джоб, от собствените си дълбоки и тежки партийни каси; едва тогава ще им призная, че нещо са дали. Но тоя светъл ден никога няма да го доживеем! Затова да престанат да лъжат, че нещо били дали нещо някому!

Боко също така се изразяваше по също толкова безсрамен и лъжлив комунистически начин: „Аз ви направих метро, аз ви построих магистрали, болници, детски площадки!“. Ало, докато ти не дадеш или не построиш нещо от собствените си банкови сметки, или от банковите сметки на другарката ти Цветелина Бориславова, дотогава нищо никому нито си дал, нито си построил!!!

Егати наглеците, с чужда пита помен ще ми правят!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.
Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s