За това, че спасиха човечеството от комунистическата чума, трябва да сме вечно благодарни на американците!

Мой разговор във Фейсбук на историческа тема с един „огледален антикомунист“, разиграл се по повод на тази моя провокативна бележка, която публикувах вчера:

Царят (Цар Борис Трети) обявява война на Америка с оглед да им даде юридическото право да извършат десант и да ни окупират, т.е. да ни освободят. Целта му е да избегне настаняването на болшевишкото зло, на комунистическата чума по българските земи. Този план на Цар Борис Трети не се осъществява, но всички жертви в тази посока са оправдани, в това число и бомбардировките на София от американците. Свободата винаги си има своята цена.

Ако България беше окупирана от американците, а не от руснаците, сега щеше да е на нивото поне на Швейцария. Цар Борис е държавник, който всичко е правил с мисълта за доброто на България.

Явор Ганчев: Ангеле, приятелю, голям си философ и пишман-историк. В седмицата след Пърл Харбър (7/8 дек 1941) който не е обявил война на някого, го прави. Германия обявява война на САЩ на 11-ти, България, барабар Петко с мъжете, на 12-ти. По-преди прочетох, че американските летци за теб са освободители… Колкото съветските войници са освободители, толкова и американските. Бъди антикомунист, но не бъди идиот – в тази война няма добри и лоши, а само победители и победени.

Ангел Грънчаров: Г-н Ганчев, ако не виждате огромната морална разлика между пияните комунистически орди, които нахлуват в България и ни донасят най-страшната и жестока тирания, и американските войници, които в освободените от земи установяват демокрация и просперитет, то в такъв случай не си заслужава изобщо да говорим. Заслепен сте именно от един идиотски антиамериканизъм.

Америка има великата заслуга за съкрушаването на комунизма по цялото земно кълбо; без Америка сега светът щеше да бъде комунистическа тирания от Ванкувър до Владивосток.

За това, че спасиха човечеството от тая чума комунизма, трябва да сме вечно благодарни на американците!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s