За „несъществената разлика“ между паметника на американските летци и този на съветските ни окупатори

Пак се спори тук-там из интернета за паметника на съветската армия-поробителка; щом се начене такъв разговор и таваришчите мигом контрират:

„А защо в София има паметник на загиналите американски летци, бомбардирали столицата ни?!“

Ето какво се наложи да отвърна на един такъв немислещ комунистически динозавър, впрочем, този динозавър е от женски пол, сиреч, ето какво отвърнах на една такава червена динозавърка:

Другарко, щом сме обявили война на американците, ще ни бомбардират, няма как, на война е като на война… Загинали са момчетата-американчета за свободата на България и на българите, заслужават си паметника, живота си са дали за нашата свобода!

“Несъществената разлика” между двата паметника обаче е тази, че руснаците сами са обявили война на Царство България и са ни окупирали, давайки при това с преврат цялата власт на комунистите!

Сфащате ли сега „несъществената разлика“, толкова любезна немислеща другарко?!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 мнения за “За „несъществената разлика“ между паметника на американските летци и този на съветските ни окупатори

 1. Добър ден. Отдавна не бях влизал тук. Навремето ми харесаха Ваши позиции по злободневни проблеми. Но политическият фанатизъм, подобно на всеки друг, ми е дълбоко чужд и много скоро се отказах. Днес Google ме доведе случайно, заради интереса ми към паметниците. На американски летци в частност. За съжаление освен политически квалификации и произволно тълкуване на исторически факти, някаква ценна информация или аргументирана лична позиция не намерих. Примерно следната връзка ми даде много повече : http://edinzavet.wordpress.com/2010/10/06/us-pametnik/. Болно ми е когато и след 24 години „демокрация“ за много мои съграждани комунизмът остава единственото оправдание за всички наши недъзи. Мисля, време е да се събудим. И да оставим Студената война на историята. И да почнем да си решаваме проблемите.

  • Къде сте забелязал „политически фанатизъм“ в анализите ми? Придържането към истината нима може да се категоризира като „фанатизъм“? Ако е така, добре, аз съм съгласен да бъда определен като „фанатик на истината“! 🙂

 2. „Другарко, щом сме обявили война на американците, ще ни бомбардират, няма как, на война е като на война“. На война е като на война, обаче зад това обявяване на война на САЩ не стоят никакви военни действия. Защо беше необходимо да се бомбардират населени места? Защо беше необходимо да се пускат играчки-бомби, които да убиват най-малките? Това е жестоко престъпление!!! На тези ли трябваше да направим паметник? На война се бомбардират военни обекти. По отношение на обявената война от СССР: някой чел ли е документа с който се обявява война на България? По скоро прилича на извинение. Освен това СССР обявява война, но в тази обявена война не се изстрелва и един куршум. Покажете документ в който е упоменато, че руснаците са раздавали власт тогава! Преврата си го правим ние, българите. Не са ни виновни руснаците, че цялата царска власт бяга и напуска страната. Гузен негонен бяга.

 3. Това е Смехотворно …“ Загинали са момчетата-американчета за свободата на България и на българите, заслужават си паметника, живота си са дали за нашата свобода!“
  . Значи – Англичаните и Американците Бомбардират … Царство България …Избиват хиляди Цивилни Български граждани ,Разрушават български Градове …. и Вие , ги наричате Наши Освободители ?! От Какво ни Освобождават Американците ..За каква Свобода става въпрос ,че нещо не Ви разбирам ?!
  Особено в тази част :
  „“Несъществената разлика” между двата паметника обаче е тази, че руснаците сами са обявили война на Царство България и са ни окупирали, давайки при това с преврат цялата власт на комунистите! “
  Наричате…. Американските Агресори „Освободители “ а , Червената Армия „Окупатори “ … Явно познанията Ви по История на ВСВ са със съществени Пропуски или Незнание . С Обявената Война на България от СССР – какво се случва ?! .. нито едно Българско подразделение не оказва съпротива на Червената Армия . нито един куршум не е изстрелян от Българин – точно Обратно .. Посрещат я ,като Освободители .
  Извинявайте за Забележката ,но … Статията Ви е Страшно Слаба . Забелязвам и доста слаба Граматика / Сфащате ли сега … /

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s