Дали Бойко Борисов наистина ще започне да слуша какво казваме ний, от десницата?

Ангел Грънчаров, преди 10 часа от Plovdiv, написа във Фейсбук:

С искания вот на недоверие за цялостната политика на кабинета Орешарски-Олигарски Бойко Борисов всъщност прави невероятно ценна услуга на този кабинет, бетонирайки го за цели 6 месеца във властта, защото ето какво е решил Конституционният съд:

Когато Народното събрание е отхвърлило предложение за гласуване на недоверие на Министерския съвет за цялостната му политика, не може да се прави ново предложение за недоверие в шестмесечния срок по чл. 89, ал. 3 от Конституцията на каквото и да е основание освен за извършено в този срок нарушение на Конституцията. (РЕШЕНИЕ № 13 от 22 октомври 1992 г.)

Някой, който е против кабинета Орешарски, но в същото време е фен на Бойко Борисов нещо иска ли да кажа по повод на това толкова очебийно доказателство, че Борисов е в таен сговор с днешните управляващи? То и досега, с цялостното му поведение след изборите, се доказа, че му е твърде изгодно да е в „опозиция“ в този момент и затова ще прави каквото е по силите му. Парламентът и правителството да останат колкото се може по-дълго, но ето, сега вече услугата и подкрепата, която прави на кабинета, е прекалено драстична. Та има ли някой гербовак, желаещ нещо да каже във връзка с всичко това? Видяхте в новините самият Бойко Борисов как неубедително лъжеше защо иска вот на недоверие не за отделен ресор, а тъкмо цялостната политика, което, знайно е, ще бетонира куклата на конци Орешарски във властта за цели 6 месеца още…

Б.Борисов, преди 6 часа: Борисов се отметна – вотът на недоверие няма да е за цялостна политика

„От това, което чух снощи от Радан Кънев, че с пълен вот за 6 месеца обслужваме БСП, това е много тежък упрек към нас и не мога да го допусна. Меглена Кунева е казала, че е по-добре с няколко частични вота на недоверие да се работи и да не се дава този комфорт от 6 месеца. Обадиха ми се няколко души от „Протестна мрежа““, каза лидерът на ГЕРБ и подчерта, че не го е срам да се съобрази с останалите опозиционни партии.

Междувременно обаче той се обърна в коментиращите в профила му във Фейсбук с думите: „Това решение го взехме благодарение на вас, вашите коментари и логиката, която ни предложихте“.

На въпрос на репортери защо от ГЕРБ не са премислили преди да обявят, че ще искат вот за цялостна политика, Борисов обясни, че са преценили, че ако направят няколко вота ще девалвира този инструмент. Така щели да станат такива, каквито били при предишното управление – не минавали и само се губело време.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s