Нов въпрос към Радан Кънев, който се прибавя към предишните, на които той още не намира време да отговори

Вчера си позволих да задам един кратичък въпрос на Радан Кънев, именно този: „Г-н Кънев, защо не предложихте г-н Иван Костов за член на Гражданския съвет на Реформаторския блок?“, по който във Фейсбук се проведе голяма, оживена дискусия, която още не е затихнала. Каквото и да кажа във Фейсбук, което съдържа думата „Костов“, то предизвиква невероятно големи дебати, което много говори за тия, които разбират: Костов има още огромен капацитет като най-зрял и мъдър български политик. Това се знае и признава даже от най-лютите му врагове. Преди седмица зададох един въпрос на председателя на ДСБ Р.Кънев (виж Иван Костов трябва да бъде върнат на лидерския пост в ДСБ!), на който той още не е намерил време да отговори. Днес му задавам още един въпрос, та да може едновременно да отговори и на трите, щото още по-рано му зададох и друг въпрос, по който той, респективно, още мълчи; та ето ми новия въпрос:

Аз още преди Костов да се оттегли заявих писмено, че оттеглянето му е грешка, означава, че ДСБ почва да играе по свирката на ченгетата, щото им сбъдва най-съкровените желания и сънища: Костов да го няма в българската политика…

Като гледам какво прави новото ръководство на ДСБ, организирайки коалиция тип „ранно СДС“, сиреч, тип „шарена циганска черга“, откривам, че, за жалост, изглежда съм се оказал прав. И още един въпрос публично искам да задам на Радан Кънев, нищо че упорито мълчи и не отговаря на предишните ми въпроси:

Г-н Кънев, на какво се крепи пълната Ви увереност, че политиката, която подехте със създаването на т.н. Реформаторски блок може да бъде успешна, да доведе до нещо добро страната; нямате ли в дълбините на душата си съмнение, че може би пък грешите, че може би с тази политика ще унищожите, ще убиете и онова истинско и ценно, което имахме в политиката, именно, имахме Костов и една принципна дясна партия, ДСБ, за която човек с чиста съвест можеше да гласува? А ето сега с „новия си курс“ поставяте твърди избиратели на СДС-ДСБ-Костов като мен пред реалната опасност да няма за кого да гласуват на следващите избори. Та Ви питам: нямате ли известни съмнения, че водената от Вас политика може да доведе до пълен крах не само ДСБ, но и в крайна сметка и многострадалната българска демокрация?

ЗАБЕЛЕЖКА: Ето на това място можете да погледнете още една разгорещена дискусия за Костов, която пламна само от едно случайно изпуснато мое изречение.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s