Политикът, който единствен имаше позитивно отношение към морала и към другите „духовни измишльотини“

Водещ: Кой Ви е предавал? Кой е Вашият Юда? Кое е най-голямото предателство, което сте преживял?

Иван Костов: Не ми се говори за тези неща. В самото Евангелие нещата с това предателство са много сложни. Ако говорим за случилото се между Юда и Исус. В някакъв смисъл, Исус като че ли е знаел какво трябва да направи Юда и като че ли го е подпомогнал.

Водещ: Вие бил ли сте в хипотеза да подпомогнете да Ви предадат?

Иван Костов: Като че ли е отивал към голямото изпитание, което му е приготвил Господ. Той, някак си…, не, не някак си, а със сигурност не осъжда Юда за това, което е направил.

Водещ: А имал ли сте усещане, че Ви предават?

Иван Костов: Знаете ли колко е интересно, това обстоятелство е изключително и драматично, и много дълбоко философско. То е истинското изпитание на Христовата вяра. Защото той казва – обичай врага си, опитай се да простиш на враговете си. Тогава си истински негов последовател. И, виждате ли, през отношението си към този, който го праща на кръста, фактически участва в пращането му на кръста, показва как на практика следва собствената си представа за любовта и за доброто.

(Цитирано от: Капка Вачева)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s