Изборът, пред който е изправена България, е: напред, към Европа – или назад, към Русия!

Току-що прочетох статията В България рус(к)о гладно нема, написана от г-н Иво Инджев и публикувана в блога му. Тази статия заслужава внимателно да се изчете цялата, но аз предпочитам да цитирам тук (и по този начин и за читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ) заключителните думи в нея, с които, излишно е да казвам това, съм изцяло съгласен:

… Р.S. Нямам претенцията да съм единственият „прозрял”, че България не се дели на ляво и дясно, а на русофили и други българи, които искат бъдеще за страната ни – вместо русофилите да ни дърпат назад към Русия.

Ето един цитат от статията на колегата Веселин Желев „Изборът не е вляво или вдясно, а напред или назад”, публикувана в блога му jelev.info (и препечатана в e-vestnik на 18 октомври 2013):

„Страната се хлъзга към миналото си. България върви в обратна на Европа посока. А обратната на Европа посока в българския контекст е Русия.

Тя не влиза у нас с газа, нефта, ядреното гориво, енергийните проекти, туристи и заселници. Те са из цяла Европа. Но никъде в нея те обаче не отглеждат олигархия или цензура, или злоупотреба с институциите.

В България се наблюдават руски политически порядки – на назначени милионери сраснати с партии, държава и медии. Оперетен парламент. Бутафорно правосъдие. Поради историческата си съдба страната ни винаги е имала политическа прослойка, за която Русия е “като слънцето и въздуха за всяко живо същество”. Тя е жива и здрава, мутира и се бори.

Вдясно гъмжи от големи и самотни политически его-та и пустее откъм избиратели. Всичките са умни глави. Защо не вдяват, че след като образите им не събират гласове, им трябва кауза? И тя не се смуче от пръстите, а се определя от избора, пред който е изправена страната. Той не е наляво или надясно, а напред или назад. Към Европа, или към Русия?”

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 мнения за “Изборът, пред който е изправена България, е: напред, към Европа – или назад, към Русия!

  1. не знам и неми пука какво пише писна ми от недоносчета и тъпи политици който е против Русия значи е против БЪЛГАРИЯ писна ми от демокрация искам война

  2. Ако си бяхме запазили заводите и целия трафик и пазари да но сега ни трябва война и национализация то много уни говорят ама ако имах пари щях да избия всички продажници до девето

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s