Споделям изцяло тия мисли на Огнян Минчев за политическата ситуация у нас

Споделям изцяло тия мисли на политолога Огнян Минчев за политическата ситуация у нас:

… има една корпоративно-търговска общност, която притежава мощна медийна група и която в момента контролира властта в България. Тя допринесе да се формира този тип правителство, което действа в момента.

Тя допринесе да се формира този тип правителство, което действа в момента. Президентът остана единствената независима институция, която има определена международна легитимност.

Волен Сидеров се командва дистанционно (от Москва, бележка моя, А.Г.). Един от хората, които могат да командват Местан и Станишев, е Ахмед Доган, а него също има кой да го командва.

Президентът вижда как в страната се осъществява преврат, с брутална акция по време на деня за размисъл се подменя вотът.

Огнян Минчев

Виж Огнян Минчев и Андрей Райчев се сблъскаха заради президента

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s