Промосковитетът на Борисов и Сидеровский

ПОЯСНЕНИЕ: „Промосковитет“ – гениално попадение на Иво Инджев, характеризиращо странните (извън?)полови отношения между двамата титани на политиката у нас…

Борисов бил подведен от (други) популисти

Автор: Иво Инджев

Борисов бил подведен. Но не под отговорност, каквато нито той, нито предшествениците му на премиерския пост от години насам не понесоха за подведените гласоподаватели.

Подведен бил от политическите противници, както сам се разкая днес за „грешката” ГЕРБ да подкрепят антиевропейския мораториум в парламента. Говорейки за себе си в множествено число, сега той иска да се скрие зад колективната (без)отговорност при гласуването на ГЕРБ с „Атака” и БСП.

Всички знаят, че в ГЕРБ нищо не може да се случи – особено пък монолитно гласуване на закон в синхрон с „Атака” и мнозинството от депутатите на БСП, без Борисов да нареди. Но сега той се опитва да обясни грандиозното си самоизобличаване като популист с…популизма на останалите популисти в парламента, които били подвели ГЕРБ.

А кой го „подведе”, когато поведе хорото в предишното Народно събрание през януари 2012-та? Тогава той угоди на руския натиск България да се откаже чрез мораторум върху проучването за шистов газ от важен стратегически коз в опитите за постигане на енергийна независимост от Русия, нареждайки на депутатите си да вдигнат ръце заедно с ДПС и БСП и да се предадат пред Кремъл?

Кой? Кой? Кой?

Понеже Борисов не веднъж се е „шегувал”, че над него е само Господ, явно ще да е всевишният, който го е подвел отново да зарадва Москва, за която всеки скандал между София и Брюксел е (маршова) музика за ушите на Путин като принос в дестабилизиране на прозападната ориентация на България.

Очевидно Господ се е нагодил към него и му говори на руски- единственият чужд език, който по рождение поне малко разбира Борисов поради причини, независещи от него.

В книгата си „Премиер на РъБъ” съм дал стотици примери за това кой е Борисов. Очевидно е, че той дописва в момента собствената си история. Тя го води отвъд ръбъ, където е пропастта, към която е повел ГЕРБ като Иван Сусанин (герой от руския епос, завел в блатата чужда армия от патриотични чувства към Русия).

КРАТЪК КОМЕНТАР: Радващо е, че имаме журналисти като г-н Инджев, които имат смелостта да бъдат верни на истината, независимо от цената, която плащат за това! Поклон!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s