Студенти от цялата страна, не се опозорявайте ако продължите да пасувате в този момент: подкрепете колегите си от СУ!

Професор: Когато университетът се събуди, правителствата падат (видео)

„Окупацията на студентите ще даде резултат”, заяви в „Здравей, България” проф. Георги Близнашки, преподавател в Софийския университет. По думите му това е един много важен сблъсък и е радостно, че младите хора са взели инициативата в свои ръце, след като се е видяло, че улицата губи мощ.

Според него важното е да се разбере, че този път хората търсят развръзка и тя трябва да е в полза на демокрацията.

„Студентите питат как да продължат с действията си”, каза проф. Калин Янакиев. Според него те са се възпламенили, след като са видели, че по площадите нищо не се е случило. По думите му, когато университетът се събуди, обикновено правителствата падат.

Според двамата преподаватели решението на Конституционния съд по казуса с Делян Пеевски е безумно и това е пробудило студентите. „Цинизмът на политическата ситуация в страната продължава въпреки стачките по улиците”, каза проф. Янакиев.

КРАТЪК КОМЕНТАР ИЛИ НЕЩО КАТО ПРИЗИВ, който написах във Фейсбук: Напълно вярно! Студенти от цялата страна, не се опозорявайте ако продължите да пасувате в този момент! Подкрепете колегите си от СУ! Дръжте се достойно в създалата се ситуация! Не бъдете малодушни: да си млад и едновременно с това да си малодушник е на смърт подобно! Равностойно е на духовна и личностна смърт!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s