Дъртата комунистическа подлога Огнян Сапарев щяла да праща яки момчета да „разчистят“ окупираната 5 аудитория на Пловдивския университет!

Току-що на едно място си позволих да отправя кратичко възвание за подкрепа на тазвечерния студентски протест в Пловдив, и след това видях, че проф. Огнян Сапарев, мой отдавнашен познайник, вместо да застане със студентите си, бил заплашвал, че щял да прати шпиц-команди да разчистят окупираната 5-та аудитория на Университета?! Не вярвате ли? Ето, прочетете информацията за изцепката на агента на ДС Сапарев, която помествам в послеписа; а ето сега най-напред моите думи към пловдивчани, които в този контекст придобиват още по-голям, дори злокобен смисъл; та написах там следното:

И още нещо ми се ще да ви кажа тази ранна сутрин: ако сте пловдивчани, не забравяйте тази вечер да дойдете в 17.00 часа пред Ректората на ПУ – за да подкрепим нашите протестиращи студенти! Моля ви, елате, ако ме уважавате поне малко! Важно е! Битката за нормализация на България започва с нашата готовност да се борим срещу ония, които са превърнали нашата България в нещо като кочина!

Е, сами избирайте: в нравствена кочина, в страшна мръсотия ли искате да живеете вие самите (и също да живеят в такава свинщина и вашите деца и внуци!) или искате България да стане едно място за нормално и човешко живеене? Аз при тоя избор изобщо не мисля, затова довечера съм пред сградата на ПУ, пък вие сами решавайте къде ще бъдете по същото това време! Ако искате, излегнете си се на дивана и се чешете донасита под шкембака си. Ваша воля какво ще правите. Ама после не се оплаквайте после, че нещо не било както трябвало да бъде, нали се разбрахме по тоя въпрос?!

ПОСЛЕПИС: Днес разбрах от два независими източника, че една дърта комунистическа подлога, Огнян Сапарев, по време на лекции обяснявал как щял да праща „яки момчета“ да „разчистят“ окупираната 5 аудитория на Пловдивския университет! Той дори не ни дава шанс да имигрираме (като другаря МУ от УНСС), а направо ще праща шпиц-командите си!

Призовавам го да дойде утре вечер от 17:00 часа и да го заяви публично на шествието! Пък нека си води и шпиц командите!

Благовест Ганев

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.
Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s