Описание на конспиративисткото малоумие

Из Конспиративният българин и неговият свят

Автор: ИВО СИРОМАХОВ

КАТО всеки природно интелигентен и свръхначетен човек, конспиративният българин е особено мнителен. Животът го е научил да се пази от всичко и да подозира, че всички искат да го преебат. Девизът му е „Не ми ги пробутвайте на мен тия, аз не съм вчерашен.“ Той винаги разполага с информация, че нещата не са така, както изглеждат, и че всичко е плод на световен заговор, чиято зловеща цел е точно той да бъде унищожен.

Кои са основните аргументи на конспиративния българин?

1. Руснаците, американците и китайците

Конспиративният българин е убеден, че проблемите на България задължително идват отвън. Според него правителствата на Русия, САЩ и Китай денонощно кроят планове как да прецакат KLETATA MAJKA BALGARIQ. Ако не бяха тия три злонамерени държави, България щеше да е земен рай. Мисли, читателю, мисли!

2. Филмът „Цайтгайст“

Концепцията на филма е, че хората по принцип са добрички и невинни и се стремят към щастие, обаче има шепа корпоративни злодеи, които постоянно ги прецакват, като им повреждат колите, заразяват ги с птичи грип, сипват психотропни вещества на кучето им, изяждат им лютеницата и спят с жените им. Филмът казва всичко, но само посветените могат да го разберат. Не е за простаци. Мисли, читателю, мисли!

3. Планът „Ран-Ът“

Една от любимите теми на конспиративния българин. Идеята е, че всички беди, които се случват сега на българите, не са плод на глупаците в парламента, а са методично провеждан зловещ план за съсипване на България. Автори на този план са американците Ричард Ран и Роналд Ът (вероятно са евреи, или поне масони, ебаси). Според „строго секретни“! документи, които се въртят в интернет, през 1990 г. тия двамата са измислили как да ликвидират селското стопанство, енергетиката и военнопромишления комплекс на България. Направили са го, подклаждани от митичния шеф на ЦРУ Дълес, който е покойник от 1969 г., но това не му пречи от гроба да съсипва родината ни мила.

Според конспиративните българи в доклада на Ран и Ът има една злокобна 117-а страница, на която пише, че българската икономика не може да изхранва 8 милиона души, колкото бяхме през 1990 г., а само 5 милиона. Какъв е изводът? Ран и Ът искат другите 3 милиона да бъдат избити.

Още повече настръхваме от ужас, когато става ясно, че точно тая 117-а страница от доклада липсва. Няма я. Защо са я скрили, а? Мисли, читателю, мисли! (Прочети ДО КРАЯ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Едно мнение за “Описание на конспиративисткото малоумие

  1. Елементарно мислене без никаква сериозна аргументация! Каква конспирация ще е тази, ако всички глупаци знаят за нея и се разяснява свободно по медиите, за да бъде просветен и последния кретен?!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s