Украинският патриарх подкрепи протестиращите, а нашият защо така подло мълчи?!

Украинският патриарх призова за протести до победа

Патриархът на Украйна се обяви в подкрепа на европейската интеграция на страната и призова народа да остане на площада до победа.

„Какво ни дава Европа? Преди всичко запазва държавността. Всички страни членки на ЕС са независими. Ако Украйна бъде в Европейския съюз, тя ще запази своята държавност и суверенитет. Ако влезе в митническия съюз, в евразийското пространство – ще ги загуби“, каза предстоятелят на Украинската православна църква и киевски патриарх Филарет.

„Русия има имперски намерения; тя отново иска да присъедини към себе си Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан и Армения и да създаде империя. Украинците не искат там”, заяви патриархът и добави: „Това обаче не значи, че украинците са врагове на Русия.“

„Народът трябва да остане на площада до край. Той ще победи. Ако обществото не иска нещо, със сила не може да го удържиш”, предупреди украинският патриарх.

OFFNews

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Ето какъв бил украинският патриарх – на светлинни години по-високо в ценностно и личностно отношение от някои други висши „духовници“ у нас, повечето от които са все ченгета от ДС-КГБ и затова никога не биха се осмелили да кажат нещо, което не би се понравило на господарите им от „Матушката“.

Каквито са духовниците на един народ, такъв е и самият народ, щом са ни такива духовниците и това с нищичко не ни смущава, правете си тогава изводите какви сме пък ний самите…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s