Удар право в десетката на Иво Инджев: Радикалното окончателно решение на българския въпрос

Из Мила БСП, ти си земен рай!

Нямаме нужда от доклад на Европейската комисия, за да знаем от опит, че в България страх от закона имат май само онези, които не го нарушават. На останалите той служи според властовата тежест на кантара на статуквото, от тарифата, от възможностите да си платиш или от някакъв бартер на услуги.

И много моля, не ме карайте да давам примери, защото обратни практически няма по наистина значимите дела, за които изобщо научаваме.

Ето защо имам радикално еднопартийно предложение, до което стигнах след серия от нови доказателства за еднопартийния режим в България, мимикриращ днес като демокрация…

… Вкопчването в БСП, по всичко личи, е въпрос на живот и смърт на докопалите се до този рай на кариерното и житейското благоденствие до такава степен, че в България няма нищо по-страшно от това да те прогонят от него.

Ето защо съм убеден, че трябва да се откажем да се съпротивяваме на реалността. Предлагам да дадем открито страната на безсрочна концесия на единствения фактор, който предизвиква респект сред потенциалните и реалните престъпници. Тук страх от Бога и закона няма, но от партийна санкция в БСП всички треперят. Което означава, че цялото пълнолетно население трябва да бъде записано в Партията – ако искаме да се въведе някакъв ред.

Само така ще си осигурим и достойно погребение на България в онова близко бъдеще, което все по-уверено ни предричат безмилостните данни за неизбежния летален изход на нацията. Той и сега е летателен за всички, които могат да отлетят на Запад – където гнездят прелетните българи.

Западняци едва ли ще дойдат на овакантените от нас места, но пък като гледам онези повече от 300 000 имота, изкупени вече от руснаци в България (чиято скорошна смърт се обещава за зарибяване на нови руски купувачи в рекламния филм „България умира тихо”), явно има алтернатива.

Кой друг, освен БСП, заслужава, преди да легне в гроба, да обслужи отново и за последно освободителите на България от българите!

Представям си един 370 метров паметник на благодарността за освобождението, десет пъти по-висок от сегашния в центъра на София. Стилизиран газов пламък ще грее победоносно на върха, обрамчен от тръбопроводи. В основата му с огромни букви от диаманти ще пише на руски (българският ще бъде вече забранен като архаична вехтория): „На червивата освободителка, забогатяла от търговията с България, последна благодарност и сбогом от признателния за погребението български народ”!

За вечна памет военен императорски оркестър ще акомпанира в маршов аранжимент на певеца на вечната дружба Йосиф Кобзон:

„Мая страна, мая Болгааария”!

Площадът ще бъде боядисан в червено от последните отцепници от БСП, преди да бъдат положени живи в общия гроб при другарите си, загинали геройски в партийните междуособици кой да помогне пръв на освободителите.

Демократично избраният за 18-ти път император Владимир Владимирович ще приветства от носилката с трепереща (само от вълнение, но иначе силна) ръка парада на победата в чест на осъществената хилядолетна мечта на Третия Рим да ни закопае и да се окопае в неговата България край проливите така, както и Третият райх не успя!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s