Прелестите на комуноидното „колективно облекчаване“ – комунизмът не прощава никому…

Чего уж нас бибисишники Сочи пугают, вот на некоторых футбольных стадионах мужские туалеты в России:

„Парные унитазы“ – не редкость в России, сега вече са подготвени за олимпиадата в Сочи – за да види цял свят прелестите на комуноидното „колективно облекчаване“ – комунизмът не прощава никому…
Есть два унитаза, Никита Лихачёв
Корреспондент BBC Стив Розенберг опубликовал фотографию из мужского туалета пресс-центра «Сочи-2014». Два рядом стоящих унитаза на фото вызвали бурную реакцию в соцсетях на фоне обсуждений о запрете пропаганды гомосексуализма.
Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s