Дали и Пловдивската телевизия да не се премести в… Канада?

Сайтът „Взаимно“ се премести в Канада, ПОТВ си стяга багажа

Преди близо 4 години се появи сайтът“VZAIMNO.COM“. Той бе съвместен проект на Сдружение „медии с човешко лице“, Пловдивската телевизия и „Отворено общество“. Неговата информация бе адресирана към най-ощетената категория хора от нашето общество – инвалиди, пенсионери, социално слаби. В него се включваха новините на ПОТВ направени така, че да бъдат възприемани възможно най-лесно от нечуващите.

През последните две години екипът на сайта работи без пари. Някой път по цели нощи. Броят на посетителите растеше. Въпреки успеха и очевидната необходимост от такъв сайт никой не се притече на помощ. Последната надежда беше конкурс на фондация „Пловдив 2019“ за медиен проект, обявен миналата година. Компетентното жури обаче финансира един единствен медиен (??) проект – на едно читалище, което в чест на кандидатурата на Пловдив за културна столица изплете 2019 мартенчки?? Проектът ВЗАИМНО бе отстранен и средствата – макар и скромни, бяха върнати обратно в общинския бюджет.

Скоро след това в студиото на ПОТВ се появи екип на канадска специализирана телевизия – за да покаже на своите зрители, че и в България има телевизии, които излъчват новини с жесгтомимичен превод. Опитът на Пловдивската телевизия в тази област е над 10 години. Без никаква финансова подкрепа. Наложи се и тази дейност да се преустанови, но кой ли обърна внимание.

Канадския екип се запозна и с екипа на сайта, направи репортаж за него и скоро след това дойде покана от Канада.

Сега пловдивският сайт ВЗАИМНО се администрира от… Торонто. В онази далечна страна се намериха хора, които оцениха нуждата на нечуващи, инвалиди, пенсионери да имат своя медия. Намериха и средства. Сайтът вече е и с нова визия.

Дали и Пловдивската телевизия да не се премести в Канада?

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s