Демократичната общност в Европа и света няма да позволи на Путин да откъсне живи парчета от тялото на Украйна – ние това няма да го позволим!

Карикатурата е от украинския сайт «Третя Українська Республіка»

Току-що открих, че украинският журналист г-н Виктор Каспрук, на когото и преди съм отговарял на различни въпроси, ми е писал на имейла кратко съобщение, с което ми предлага да вземе интервю от мен; изпраща ми няколко въпроса, на които иска да му отговоря. веднага му отговорих със съгласие, ето какво ми написа той, а по-долу можете да прочетете и моя отговор до него:

Добрый день, уважаемый господин Грънчаров!

У нас, в Украине, сейчас очень сложная ситуация. Агрессор и реваншист кремлевский карлик Путин напал на нашу страну.

У меня к Вам большая просьба, я хочу взять у Вас интервью по поводу этой ситуации. Очень надеюсь на Вашу дружественную помощь. Мы напечатаем Ваше интервью в Интернет-издании «Третя Українська Республіка» – главном медиа-ресурсе нашего Майдана.

С уважением, Виктор Каспрук

Здравствуйте, уважаемый господин Каспрук,

Спасибо Вам за приглашение ответить на несколько вопросов для майдановском сайте «Третя Українська Республіка»! Я отвечу скоро и пошлю Вам свои ответы.

Хочу также уверить Вас, что в этот тяжелый час для мужественного, героичного и достойного для свободы украинского народа, когда на суверенной Украины так подло напал кремлевский самодержец, мои симпатий полностью на стороне свободолюбивых братьев-украинцев, борющихся за европейское будущее своей страны. Вокруг меня много людей, которые таким же образом оценивают ситуацию, то есть смею заверить Вас, что огромное большинство болгарского народа думает то же самое: мы настаиваем чтобы агрессор Путин остановился, не трогал Украину! Европейское и мировое демократическое сообщество не позволить Путину оторвать живые куски с тела Украины, да, мы этого не позволим!

Прошу также не верить манипуляциям российских СМИ, которые распространили информацию якобы болгарское общество одобряет то, что делает Путин: это неправда, это ложь, у нас за Путина стоят только так называемые „рублофилы“, то есть мерзавцы, которые за путинские деньги готовы продать не только свою родину, но и собственной матери; вот именно такие и делали вопросный митинг перед российском посольстве в Софии. Но там в то же времени был и протест против агрессии Путина – об этом российские СМИ промолчали.

Ну, я отвечу на Ваши вопросы как можно скорее и пошлю текста интервью. Мне очень трудно выражать свои мысли на русском, только этого мне мешает, проблема в том, что я редко пишу на русском.

С уважением: Ангел Грънчаров

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s