Предложение за дискусия по въпроса: Наистина, кое от двете е по-опасно – хомосексуализмът или хомофобията?

Ще предложа на моите ученици от 12-ти клас, учещи предмета „Свят и личност“, една такава тема за дискусия в час, но сега ми се ще да промотирам темата и дискусията тук, във фейсбук. Та какво мислите вие по поставения въпрос, имате ли мнение, можете ли да отговорите на този въпрос – със съответните аргументи?

Темата, чини ми се, е актуална вече и у нас, след като другарят Волный Сидеровский, пълномощник на другаря Путин по управлението на Задунайская губерния Болгария, въведе в нашия „политически“ дебат въпросната тема, формулирана, според инструкциите от Москва, ето как:

„Не Европейският съюз ни освободи, а Русия! Да живее православието, долу европедерастията!“

(Този, прочее, е лозунгът, който атакуващите носеха на своето шествие на 3-ти март тази година.) Някои шегобийци се опитаха да иронизират другаря Сидерович, че с този лозунг искал да каже, че православната педерастия е по-хубава от европедерастията, ала да не им обръщаме внимание.

И тъй, какво мислите вие по темата, моля, заповядайте, кажете смело, не се страхувайте!

ЗАБЕЛЕЖКА: Что опаснее: гомосексуализм или гомофобия? Тезисы лекции

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s