Руско-съветският хуманизъм е най-напредналият хуманизъм в света!

Няма по-голям хуманист от руския хуманист! Само той е способен в името на хуманизма си, сиреч от любов към човека и човечеството да беси и да трепе сума ти народ наред. Беси и трепе с обляно я в сълзи, я във водка лице – и с раздирано от космическа меланхолия топло сърце.

Posted by Emo (с леки стилистични поправки от мен, А.Г.)

КРАТЪК КОМЕНТАР: Да, руският хуманизъм е ненадминат от никой в целия свят… май само нашенският руски таваришч-хуманист Сидеровский и неговите биячи могат да се сравняват по човеколюбието си с руските хуманисти…

ПОЯСНЕНИЕ: Още преди 40 години А. Безансон пише:

“Истината е, че съветската идеология превръща един порок – омразата – в добродетел и след това го възхвалява. Това е едно огромно зло, което е послужило за оправдание на извършените милиони убийства на селяни в Украйна, в началото на 30-те, като мотив за сталиновия терор и за всички останали ужаси в историята на СССР.”

Разпадът на Империята на злото не реши проблема със самото зло. Просто то днес демонстрира своето ново обиталище. Нищо ново под слънцето – чрез новото си доктринерстване Путин и стоящата зад него кремълска клика афишират безскрупулната си идеологическа всеядност и безграничната склонност към мимикрия, пряко всякакви етични принципи.

Ето, че без свян и задръжки вманиаченият болшевик прегръща и християнство, и самодържавие, и “традиционни ценности” – уж като някакъв „автентичен“, „неподправен“ консерватор.

В името на обединяващата омраза!

Написа: Павел Тинков

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар