Ето как руските „дипломатични“ империалисти се отнасят към България и българите

Руски посланик: Да заврем българите с шутове там, където им е мястото

Дипломати на Москва ни ругаят в изтекъл разговор, посветен на Крим

Русия ще завре с шутове, да ги е… българите, румънците и другите европейци там, където им е мястото…

Това се чува в телефонен разговор между двама руски посланици в Африка, разпространен в YouTube.

Разговорът се води на 30 март между посланика в Еритрея Игор Николаевич Чубаров и колегата му в Зимбабве и Малави Сергей Викторович Бахарев. Двамата коментират обсъждането в ООН на руската анексия на Крим от Украйна. Повечето страни заклеймиха действията на Москва.

В началото Чубаров поздравява Бахарев, че „неговата страна“, т.е. Зимбабве, проявила разбиране на ситуацията и подкрепила присъединяването на Крим към Русия. Еритрея пък се въздържала, жалва се Чубаров. Бахарев заявява, че пътувал до Малави и се опитал да убеди тази страна да заеме руската позиция, но там излезли „шибаняци“.

И тук започва да говори Игор Чубаров.

„Сега задачата ми е проста. С посланиците на ЕС говоря само в една насока: Пичове, Крим си го взехме, но това все още не е шибаният край (смее се). По-нататък вземаме, да го е…, вашата Каталуня, Венеция, а също така Скотландия (точно така дипломатът нарича Шотландия, като си прави игра на думи със „скот“ – б.р.) и Аляска. Тогава за малко ще се успокоим.“

„На първия етап ще се успокоим“, отвръща Сергей Бахарев.

„Да, на първия, оттам нататък ще му мислим“, казва през кикот Чубаров и продължава: „Всички тези, да ги е…, погранични страни – Латвия, Естония и други европейци, а също така румънците и българите ще ги заврем с шутове да ги е… там, където им е мястото.“ Това се чува в 3-ата минута и 43-ата секунда на 5-минутния запис.

Бахарев обаче е на друго мнение. „Не, по-добре да не ги завираме никъде. По-добре Калифорнщина, Маямщина, запустелите райони“, казва посланикът в Зимбабве.

След това двамата дипломати предлагат да бъдат организирани референдуми в „Маямщина“, т.е. Маями, където 95 на сто от населението е руско, а също така и в „Лондонщина“.

Да, ти си прав. Нека да оставим засега румънците и тези… българите да се мотаят в Евросъюза„, казва Игор Чубаров.

„Заедно с балтийските лайна“, добавя Сергей Бахарев.

„Наскоро нещо си приказваме с посланика на Евросъюза. И той ми казва: „Слушай, вземи си ги обратно Румъния и България. Не, момчета, отговарям, няма да стане“, заявява Чубаров.

„Яжте си го това сами с лъжици“, допълва Бахарев.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s