Защо толкова реват слугите-използвачи на олигархичното статукво?

Каква изненада! Оказва се, че реплика на американския клип за повишаване на избирателната активност има не само в България но и в Германия, и в Турция, и в Канада… Но знаете ли какво отличава България от другите страни? Това, че само тук има лица като Борис Ангелов, Елена Кодинова, Любослава Русева, Явор Дачков за които това е недопустимо и престъпно. Докато в другите страни където са правени подобни клипове е наблегнато на това, че известни хора участват в кампания за повишаване на избирателната активност.

Заглавия като „Откраднаха предизборния си клип от Холивуд! Вижте как „Найо Тицин обра Ди Каприо!“ – ПИК или „Найо Тицин окраде Холивуд“ – в-к 19 минути и др. нямат място в другите страни. Защо? Защото са по-малко свободни, или по-малко демократични? Защото не са видели клипа на Спилбърг? Не! Защото за всяко съвременно общество ниската избирателна активност е проблем, а призивът на известни лица да се гласува е естествена гражданска позиция!

Така че колкото и да не сте спали през последните дни и нощи за да измислите как да компрометирате най-успешния български предизборен клип (според гледанията в YouTube – за 48 часа над 40 000 гледания) не ви мина номера. Просто се примирете, че не сте се сетили първи в България! И ви пожелавам още много безсънни нощи със следващите клипове на Реформаторския блок!

Явно сме уцелили ахилесовата пета на статуквото, Медии, Политици, Служби, контролиран вот и умишлено отблъскване на гражданите от политическия живот на страната. (Nayo Titzin)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s