Истинската, неподправената същност на Адолф Путин

Попаднах на статията Наследниците на Октомври и Февруарската революция с автор Андрей Пионтковски; съветвам ви да я прочетете цялата, няма да съжалявате; в нея обаче намерих една синтезирана характеристика, в която се съдържа истинската, неподправената същност на Адолф Путин; нека да знаем с кого точно си имаме работа, ето, четете:

Тук не е излишно да си припомним характеристиката, която даде на Путин нашият гениален съвременник, културологът и енциклопедист Вячеслав Иванов:

В неговото лице чета смес от страхливост, малък ум, бездарност и някакви потиснати комплекси, които го правят много опасна личност.

Разговарях с него за малко – веднага след ареста на Ходорковски. Казах му, че според мен Ходорковски заслужава добри думи, защото той разбира, че науката трябва да се финансира. Путин тогава беше президент и ми връчваше медал. Тоест това бяха още времената, когато той не беше свалил маската. Но когато произнесох името на Ходорковски Путин просто позеленя. Реакцията му беше биологическа. Пред мен вече нямаше никаква маска, а стоеше страшен, кървав човек. Това го видях със собствените очи. Затова и нищо от случващото се след това вече не можеше да ме учуди.

Путин е пахан в една огромна бандитска шайка. От него не очаквам нищо хубаво, а очаквам само лошо – като се изплаши силно, може да почне да стреля, да хвърля в тъмница.

Единствен ограничител за пахана може да бъде, както и в украинския случай, дефицитът на готови да убиват и да умират за него изпълнители.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 мнения за “Истинската, неподправената същност на Адолф Путин

 1. Рсофоби от Русия и България СА СТРЕСИРАНИ:“Путин може напълно да унищожи американската икономика “ прес фактите и боговете мълчат:
  За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
  Увеличи военните разходи 30 пъти.
  Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
  Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
  Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
  Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
  Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
  Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
  Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. – тоест, 71,5 пъти.
  Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
  Предотврати американското нападение срещу Сирия.
  Прекрати войната в Чечня.
  От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
  Днешна Русия е нормална европейска държава – а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
  През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
  На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
  При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел – 5 евро на тон.
  Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
  През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
  Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември – на 15 евро/тон.
  Митото все повече се увеличаваше – и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли – около половината от всички приходи в бюджета.
  Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
  Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.

 2. През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
  Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
  Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
  РУСОФОБИТЕ ИМАТ ЗАДАЧА ДА УНИЩОЖАВАТ ПУТИН: ЗАЩОТО СА ДОБРЕ ПЛАТЕНИ; ТРЯБВА МАСИРАНО ДА ДЕЗИНФОРМИРАТ КАКВО НАПРАВИ
  ПУТИН ЗА РУСИЯ:
  В Русия има 654 НПО, които ПОЛУЧАВАТ по над 4 милиарда долара годишно за да работят срещу Русия. А в България- те работят и срещу България и срещу Путин Те Има за какво да се плашат
  ПУТИН НЯМА ДА ПРИСЪЕДИНЯВА УКРАЙНА
  ТЯ САМА ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ДОБРОТО

  Джим Синклер : „Путин може напълно да унищожи американската икономика “
  24.03.2014
  Американското лидерство , дори не мога да си представя какво е въздействието на захранването може да е РУСКА долар

  Известен търговец Джим Синклер вярва, че правителството на САЩ е налагане на санкции срещу Русия , не броим това, което те могат да предизвикат реакция . От гледна точка на Sinclair петродоларите от сега имат само реалната стойност в света, и то може да свали Русия , просто настояват за тяхното масло не е долари и евро или Юан . В този случай , американската икономика ще се срине , а Европа , напротив, ще се повиши рязко. И ако Украйна реши да вземе заем от МВФ , кризата ще има такава, че след шест месеца тя ще падне в ръцете на Путин.
  “ Санкции срещу РУСИЯ равносилно самата заснети в подножието “

  – Най-вероятно , ние очакваме икономическите санкции , икономическата война, която вече е така . И едно от нещата, които се говорят за – е изключването на Русия от швейцарската система [ система на международни плащания] , забраната на използването му. На свой ред , Русия може да декларира , че той иска да се плаща за газ в злато и сребро. И те го правят избирателно : за Европа и Западните съюзници – злато за Китай юана глоба . Какво мислите за това?

  ТОЗИ ПЪТ ТРЯБВА АМЕРИКАНЦИ И РУСОФОБИ ДА СЕ ВРАЗУМЯТ ДА ЗАМЪЛЧАТ ДА ДАДАТ ЗАДЕН ХОД…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s