Едно разумно разбиране за същината на актуалната българска политика, което изцяло споделям

Историята на българската демократична общност – и по-късно на българската десница от последния четвърт век, е история на преобладаващо вътрешно-видови войни и омраза… Това даде възможност на червената имперска пета колона и нейните политически производни да овладеят икономическата власт, да установят контрол върху крехките демократични институции и да се превърнат в господстваща пост-комунистическа олигархия на България. Като започнем от войните в ранния СДС, довели до разцепление и пряка зависимост от Ахмед Доган на първото демократично правителство, като минем през разцеплението на западащата демократична общност на СДС и ДСБ, като стигнем до упоритата война между ГЕРБ и „старата десница“ и до днешната самоубийствена омраза между „костовисти“ и „куневисти“ вътре в Реформаторския блок.
Да, съгласен съм, Кунева и Кънев трябваше да отчетат вътрешните разделения и да сложат начело на листата непартиен водач, който да обединява, а не да разединява гласоподавателите на РФ. Но – станалото-станало. Сега кое е по-важно? Да обсъждаме без край кой кога кого е нарекъл „червена кукувица“ или да спрем похода на червената олигархия от Европа към Евразия? Кое е по-важно – да ровим биографията на Меглена Кунева или да победим на евро-изборите корпоративно-търговската тройна коалиция, към която се присъединява и един нагъл Дудук?
Изборните правила позволяват преференциално гласуване и това е добре за гласоподавателите на РФ – стига преференцията да не се използва за вътрешна война и неизбежно следващо я разцепление, а за решаване на основната и приоритетна задача – изхвърляне от властта на про-кремълската анти-европейска коалиция зад сцената и на нейната политическа прислуга на сцената. Тази задача е много трудна и тя изисква не само вътрешно единство на РБ, но и упорити усилия за единство на партиите от семейството на ЕНП.
Зная, че ГЕРБ има много грехове в скритите си отношения с корпоративно-търговската шайка по време на кабинета Борисов! Но политиката е преди всичко изкуство за избор на по-малкото зло. Ако някой смята, че нецензурирания Дудук, Пеевски, Станишев и господарите им са за предпочитане пред ГЕРБ – то за мен този някой е от другата страна на бариерата. Аз съм от тази страна.
Написа: Ognyan Minchev
КРАТЪК КОМЕНТАР: Това е демократично, в духа на дясномислещите хора – сами ще решим кой да влезе в Парламента: Малинов или Кунева? Пък и двамата да влязат няма лошо, нали така? И повече да влязат, пак няма лошо. Аз не мога да разбера защо толкова претенции има срещу Кунева при положение, че всичко в този момент, което е прозападно и проевропейско, трябва да се обедини, щото иначе като едното нищо предателите на българския интерес ще ни натикат в лапите на руската мечка, Русия отново ще ни „освободи“ и ще ни направи Задунайская губерния на Евроазиатската путинска империя, а тогава има ли значение кой е първи и кой е втори в листата на десните за евроизборите?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 мнения за “Едно разумно разбиране за същината на актуалната българска политика, което изцяло споделям

 1. „Малинов или Кунева?“ Все партийно НОМЕНКЛАТУРНИ кадри. От тия дето още след 70-е години УНИЩОЖИХА държавата, тогава го наричаха „социализъм“, т.е. още тогава от тия подобни на Кунева УНИЩОЖИХА социализма, за да си направят партийна БКП МАФИЯ и сега след 1989-а я „УЗАКОНИХА“.

  Пак ли тия бе?! АМАН от ПАРТИЙНА НОМЕНКЛАТУРА.

  Политическата система НЕ ОТРАЗЯВА НАШИЯ ТРИМЕРЕН СВЯТ!

  Ляво или дясно? Каква политическа НЕГРАМОТНОСТ!!! А нали говорят за политическо ПРОСТРАНСТВО?! ПРОСТРАНСТВО?! ПРОСТРАНСТВО?!

  Ама нали ПРОСТРАНСТВОТО е ТРИМЕРНО – с ТРИ ИЗМЕРЕНИЯ, с ТРИ ДИМЕНСИИ!!! А тия тук само ЕДНА ДИМЕНСИЯ, подреждане в ЛИНИЯ, (право)ЛИНЕЙНО МИСЛЕНЕ!!! Това е НЕСЪЩЕСТВУВАЩА В ПРИРОДАТА СИСТЕМА, да ми кажете къде в природата нещата ПОСТОЯННО се подреждат В ПРАВА ЛИНИЯ? ЛИНИЯТА Е АБСТРАКЦИЯ. Ами нали има РАВНИНА, с две дименсии, а ПРОСТРАНСТВОТО Е С ТРИ ДИМЕНСИИ!!! Значи политическата система е ИЗВЪН ПРОСТРАНСТВОТО, ИЗВЪН РЕАЛНОСТТА.

  Политическата система НЕ ОТРАЗЯВА НАШИЯ ТРИМЕРЕН СВЯТ. Тогава тия, които искат да правят партии и партийна политика, да се махат от нашия ТРИМЕРЕН свят и да си отиват в техния ЕДНОМЕРЕН, ЛИНЕЕН, ляво-десен свят. Обществото няма нужда от такива НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ в реалността АБСТРАКЦИИ.

  Точно затова и ПОЛЗАТА за НАРОДА от партиите е АБСТРАКЦИЯ!

  СЪБУДЕТЕ СЕ!

  • „Партия“ значи „част“. Опитай се да осмислиш това. Народът никога няма как да е „монолитно цяло“, както си представяте това комунисто-комуноидите, народът по естествен начин се разпада на партии. Имащи различни интереси и разбирания. И между тези части на народа се води диалог, борба, дебат, съвсем свободен, който успее да привлече мнозинството от народа към себе си, взема властта. За известно време. Демокрацията има много недостатъци, но нищо по-добро от нея не е измислено. Нищо по-добро и от свободата не е измислено. Тия, дето мразите свободата, разните там комунисти и прочие, затова сте антидемократи, щото добре съзнавате, че хората никога няма да ви повярват и да тръгнат след вас. Щото вие не разбирате живота. Животът за човека е свобода. Просто е. но за да го разбереш, трябва да си човек, а не комуноид…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s