Едно изследване, един тест: искам да установя дали изобщо има българска медия, на която истината й е драга, която почита истината?

Току-що на страницата на Б.Борисов във фейсбук написах ето какво:

Ангел Грънчаров каза: Моето писъмце до Вас, г-н Борисов, може да се прочете ЕТО ТУК. А иначе Ви го изпратих и на лични съобщения, и на адреса на партията Ви, и къде ли не. Все ще стигне до Вас. Безкрайно ми е интересна Вашата реакция. Желая ви успех на изборите! И мисля, че Ви давам шанс да постигнете значително повече като Ви написах туй писмо. От Вас зависи дали ще се възползвате от него. Истината винаги е полезна, благотворна и целебна дори. Тя лекува, оздравява, прави ни по-силни. Тъй че сам решавайте. Всичко добро!

Преди това пратих писмото си до Б.Борисов и на лични съобщения:

Бойко Борисов

Започване на разговор в чата преди няколко секунди

Файл: Безпощадно правдолюбиво Отворено писмо до Б.Борисов: „Или се вслушайте в глухия, идещ от дълбините призив на историята – или си обирайте крушите!“

Писмото е във файла. Хубав ден! Успех в изборите!

Отворено писмо до Б.Борисов, 12 май 2014 г..doc

Край на разговора

Писмото е изпратено също така и на адрес: pr@gerb.bg

КРАТЪК КОМЕНТАР: Предстои изпращането на писмото до всички медии. Днес ще сторя това непременно. Искам да си устроя едно изследване, един тест: искам да установя дали има българска медия, на която истината й е драга, която почита истината. Това нека да не бъде разбирано плоско: не обявявам себе си за „глас на истината“, такава суетност ми е чужда. Аз като философ съм смирен служител на истината, за нас, философите, истината е нещо като божество. Ние само нея почитаме. На нея само се кланяме.

Каквато част от истината ми се е открила, мой дълг е да я съобщя. Защото да я премълча е престъпление. Това е. Просто е. Та ще видим как ще реагират и пиарите на ГЕРб, и самият Б.Борисов. Предполагам ще си замълчат като ощипана благовъзпитана мома 🙂 Нека да мълчат. Ще дойде момент обаче да пропищят. Историята никому не е простила. Всеки в крайна сметка си получава заслуженото.

Като казваш някому истината, и то пределно честно, той би следвало да ти е благодарен – колкото и да му е неприятна тази истина. Ако е умен де. Глупаците туй просто нещо не могат да го разберат. Пишейки своето писмо до Б. Борисов ми се ще да проверя степента на неговата интелигентност. Това е тест. Изследване. Нищо повече.

Не съм утопист да имам кой знае какви илюзии в тази посока. Но знае ли човек? Всеки може да дръзне да се промени. И то в положителна посока. И това ще е за негово добро. Ако животът се мени, а ние сме си все същите, рискуваме в един момент да станем съвсем неадекватни спрямо неговата правда. Тази стара българска дума напоследък много ми харесва. Страхотна дума е думата правда! Не трябва да се отказваме от нея и да я подаряваме на руснаците.

Хайде чао! Хубав ден и вам! Вие няма да се явявате на избори, затуй на вас не мога да пожелая успех в тях. Но ако в тия избори проевропейските партии и коалиции – РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК и, ще ми се да вярвам в това, и ГЕРБ – спечелят мнозинство, то това ще е успех и за всички нас, дето не щем да допускаме България отново в ноктите на руската имперска мечка. И тогава, след такъв успех на европейските избори, ще се наложи да поискаме предсрочни парламентарни избори – и тях да спечелим. Та успехът ни да стане съвсем реален.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s