„Южен поток“ е в пряк интерес единствено на Москва и на рушветчиите от петата руска колона, управляващи България

Наивна илюзия е, че „Южен поток“ може да се построи в съответствие с Третия енергиен пакет на ЕС. Газопроводът е много скъп и е дублиращо украинската газопреносна мрежа съоръжение, целящо поставянето на Украйна на колене и утвърждаването на всеобхватния монопол на Газпром за доставки на газ на източна Европа. „Южен поток“ може да функционира в известно съответствие с икономическата логика само ако транспортира газ при монополно високи цени. Ако газопроводът бъде отворен за пренос на газ – собственост на други компании и страни в съответствие със законодателството на ЕС, той ще трябва да нивелира цените на Газпром със средните пазарни цени в Европа. Тогава цената на газопровода ще се окаже непосилна.

Националните предатели от настоящата тройна коалиция знаят това добре. Знае го и опозицията. Всяко решение, което се взима в посока българско участие в „Южен поток“, което не отчита гореспоменатите обстоятелства е в пряк конфликт с българския национален интерес. Но е в пряк интерес на Москва и на рушветчиите от петата руска колона на власт в България.

Написа: Ognyan Minchev

Виж и: Поправката „Южен поток“ дава наши води на „Газпром“

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s