А на „приятелите на бедния народ“ явно им е доста трудно да си изхарчат паричките

Волен Сидерович се покри, явно смята как да изхарчи и изпие парите, които му дадоха неговите руски господари… не е лесно да изпие и изхарчи толкова пари…

Чувам, че Светлю Витков (смешника-„лидер“ на т.н. „партия“, именуваща се с прочувственото „Глас народен“) имал голям проблем как да изпие 50 000 лева месечна държавна субсидия, която малоумниците, гласуващи за него, му осигуряват.

А таваришч Сидеровский, да, оня същия, със „златния пръст“, получава освен държавна субсидия и купища рубли от руснаците. И неговата не е лесна да реши как да ги изпапка и изпие.

Затуй „приятелят на бедните и онеправданите“ посещава най-скъпите хотели и ресторанти в Париж и из тъй омразната му Европа, затуй явно се пече на най-екзотичните плажове по аристократичните курорти, затуй пие най-отбрано „империалистическо“ уиски, пуши най-луксозните пури – в цяло чудо се е видял как да изхарчи огромните пари, които му бута Матушката, които му дават кагебистите от Москва с оглед да ни откъсне от Европа!

Пари чини тия работа, пари, много пари, рублофилът Сидеров само знае колко…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s