Най-дълбоко уважение към Меглена Кунева за достойното, етично и интелигентно поведение

Във връзка със снощната дискусия във Фейсбук, която публикувах току-що под заглавие Десницата е призвана да наложи една друга политика, поставена на нравствени основи, откривам сега текст, който ми се вижда логично допълнение на изложените там тези, ето го:

Nikolov Konstantin: Благодаря на Женя че го написа!! Това е достойното поведение след видяното и чутото от г-жа Кунева по време на изборната кампания!

Jenia Georgieva: Моите най-дълбоки уважения към Меглена Кунева за начина, по който издържа на калта, дето сипеха с кофи по нея, за достойното и интелигентно поведение, за пълната липса на партизанлък! За избора партията й недвусмислено да се самоопредели, направен с пълната яснота, че това ще коства отърсване от левите гласоподаватели от преди това, когато беше в разкрач между дясното и лявото. Стъпка, която отличи тази партия рязко от ГЕРБ например, който и до сега си гребе с двете шепи, на цената на обречени опити за съчетаване на диаметрално-противоположни и взаимно-изключващи се послания, ценности, приоритети.

Поднасям и личните си извинения за това, че по времето на създаването на партията й, вместо да кажа ясно, че тя е твърде неопределена и е смес от сини и от червени избиратели, се поддадох на това да я етикетизирам като червена. И, както обикновено, тези обидни определения ги запращахме връз личността й, не към самата партия даже. Мисля, че съвсем не съм единствената, от тревога тогава, прибягнала до тълкувание, което представяхме като факт. Което не прави личната ми отговорност по-малка. За това, доколко не сме си вярвали и тогава дори на епитетите, а и за своя чест, искам да спомена, че преди предишните избори, когато една жена от чужбина ме попита за кого да гласува и видях, че е напълно невъзможно да я убедя да гласува за ДСБ, и препоръчах или Зелените, или ДБГ.

Отвращава ме дълбоко всеки, който продължи да ползва квалификации по адрес на тази жена, показала човешко достойнство и модел на поведение, изключително ценен и за политическото ни пространство и за целия ни социален и социално-психологически контекст. Който не е в състояние да види и оцени това, за мен е човек, който с думите си хвърля кал единствено по себе си.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Едно мнение за “Най-дълбоко уважение към Меглена Кунева за достойното, етично и интелигентно поведение

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s