Кога България ще стане независима от Русия и нейните хищнически имперски мераци?

Позволявам си още едно уточнение – посочените количества от природен газ и петрол (по нейни данни на американския гигант „Шеврон” в недрата на България има 480 милиарда кубични метра (шистов) газ и 180 милиона барела петрол) съвсем не отразяват всички залежи, с които разполага страната ни. Става дума само за териториите, проучвани от ШЕВРОН. Прогнозните количества на територията на страната, в т.ч. териториалните ни води, биха обезпечили потребностите ни за около 150 години. В същото време експертите предвиждат след около 50 години употребата на петропродукти като горива драстично да се снижи, като приложението им се ограничи почти до разходите за органичен синтез. При това положение (колкото и парадоксално да изглежда) България би могла дори да се окаже износител на петропродукти.

След като гореизложеното е широкоизвестно (сред “посветените”), питам се: кога ГЛАВНА ЦАЦАРАТУРА ще се самосезира за да потърси отговорност от НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ?!

Павел Тинков

България няма да стане независима от Русия и хищническите й имперски мераци докато начело на държавата продължава да стои същата тази корумпирана глутница.

В дебата в парламента можете да ги чуете всички до един. Дано не успеят да изкарат България от ЕС, защото и това биха направили! Жадуват Путин да ни анексира – както направи с Крим.

Boreto

БЕЛЕЖКА: В тази връзка можете да прочетете и това: България е постоянна жертва на руския имперски интерес, от което и произлиза българската трагедия (мое интервю пред украинска медия, публикувано на 31 март 2012 г.)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s