Газопроводът „Южен поток“ е толкова неизгоден и губещ за България, че стоежът му е равен на национално предателство!

Приятели, докато ви заглавикват с какво ли не, мафията взе милиарден заем от Русия и се готви да започне строителството на „Южен поток“, който освен че не отговаря на европейските норми и е напълно негоден и ужасно губещ за България!!

ГРИГОР ЛИЛОВ: НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО „ЮЖЕН ПОТОК“

„Ще повторя националното предателство с проекта:

* България подарява част от своята газопроводна мрежа (близо 200 километра);

* България реже за скрап част от газопроводния си пръстен;
* България губи сегашните такси за пренос (100-110 млн. долара);
* България финансира с близо четвърт милиард долара част от проекта (някои от турбинните станции) – без нищо насреща, на своята добра воля И ОТ ВАШИТЕ ПАРИ;
* България не получава нищо 17 години;
* България след почти две десетилетия започва да получава нещичко – най-смехотворната такса за пренос;
* България изкарва тръбата от морето в райони от „Натура“;
* България се подиграва със собствениците на земята под тръбата (17 000 семейства), като плаща мизерни пари, при това само от своя джоб, макар че дружеството е смесено със „Газпром“. (виж замисъла, детайлите, парите и документа за това в поста ми от 10 октомври).

Да е жива и здрава Еврокомисията и ЕС, че по геополитически съображения спря проекта в този му вид. Каквито и да са мотивите им, този акт е от кръвен интерес за България и българите.“

Ще добавя само че с допълнителен протокол годините, през които България няма да получава нищо, се определят вече на 25 (двадесет и пет)!!! Пита се в задачката, след 25 години какви количества ще продава Русия на Европа и при какви цени, та ние да печелим нещо от транзитните такси, които сега са определени на смехотворна стойност и най-ниските в Европа???

Като през тези 25 години Европа ще е разработила собствените си запаси, шистовия газ, арабският свят, Америка и средиземноморския басейн ще са наводнили пазарите с евтин втечнен газ! Обаче от разработката „Южен поток“ ще остане на руснаците собственост на 540 километра трасе на българска земя – макар и 50/50 собственост, те ще се разпореждат там като със своя собственост. За последиците от това помислете сами.

Единствената надежда е че дотогава Русия вече ще се е разпаднала!

Nikolov Konstantin

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s