Руската наглост мина всички граници: кой упълномощи Милер да говори от името на България?!

България, подобно на Украйна миналия октомври, е на ръба на съдбовен избор, Автор: Иво Инджев

Шефът на „Газпром” Алексей Милер, цитиран от агенция РИА „Новости”, заяви днес (от името на България), че Брюксел не може да забрани на Русия да стои „Южен поток” в България. Той обеща (от името на България) през 2015 година да потече газ през територията на България.

По този повод съм упълномощен да заявя вivo.bg (от свое име), че България ще престане да съществува като самостоятелен субект в международните отношения, ако не вземе отношение по тази демонстрация, с която Москва се произнася от името на София.

Наближава моментът, когато българските власти, подобно на украинските миналия октомври, трябва да декларират окончателното си решение за ориентацията на своята държава. Тогава президентът Виктор Янукович избра да приеме подкупа на Путин за Украйна в размер от 15 милиарда евро, за да се откаже в последния миг от дълго обещаваната от самия него европейска интеграция на страната си.

Явно подкупът на Путин в България е изплатен предварително, както се вижда от мълчаливото съгласие на българските управляващи. Те трябва да се определят дали ще останат част от европейската политика, или вече напълно открито ще застанат на руската антиевропейска политика.

Последиците от подкупа на Путин в Украйна, който детонира протестите там, днес са известни.

Предстои да видим как ще постъпи търпеливият български народ, обработван от десетилетия да понесе „спокойно” поредната руска намеса в съдбовен за страната ни момент.

Изглежда, че срещу руския неоколониализъм няма друго средство за съпротива, освен организирането на Българско националноосвободително движение с всички позволени за един поробен народ средства. За целта преди всичко трябва да бъде отстранена от властта руската пета колона.

В тази връзка виж и: Милер: ЕС не може да спре “Южен поток”

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s