Русия никога няма да се примири със статута на България като европейска държава

Повече от век и половина съвременна история ясно показват, че Русия никога няма да се примири със статут на България като европейска държава. През 40-те години на 20 век Москва дори предприе цялостно физическо унищожаване на българския национален елит за да го замести с компрадорски ерзац на свои функционери от български произход през втората половина на века. След рухването на режима през 1989 г. бяха мобилизирани всички усилия за да се предотврати възраждане на български национален елит и пълноценна българска национална държава. Задачата изпълниха отново руските мекерета от български произход с ресурсите на специалните служби и чрез организирания грабеж на българското национално богатство.

Днес Москва е в стратегическо настъпление и маските паднаха – целта е открито преследвана: България – в Евразийския съюз, т.е. – отново под руски ботуш. Нека никой не подценява предизвикателството пред българската нация – на дневен ред е нейното оцеляване във физическия и политическия смисъл на думата. Да не се заблуждаваме, че Европа ще ни спаси, че Америка ще ни спаси… Можем да се спасим само ние самите – като се еманципираме от собствената си продажна руска пета колона.

На 29 май в Аулата на Софийския университет видяхме на живо как се преминава поредна граница на приличие – подставени лица се опитаха да осуетят една нормална публична дискусия. България е в граждански конфликт – не си затваряйте очите за това. Ако днес не приемем една решителна публична идейна битка – утре ще трябва да приемем битки от типа на тези в Луганск и Донецк. Не си правете илюзии, че има съществена разлика.

Ognyan Minchev

Виж също и: „Уолстрийт джърнъл“: На Запад расте тревогата от руското влияние в България

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s